Impressions intel·ligents

Guivernau Equips d’Oficina assessora els seus clients per trobar solucions a mida de les seves necessitats i reduir costos, tant en impressió com en digitalització i gestió de documents

Marta i Víctor Guivernau, segona generació de l'empresa.
Dani Revenga / Tarragona

Amb gairebé mig segle d'història i els reptes que suposa afrontar la digitalització i la transformació tecnològica constant, Guivernau Equips d'Oficina posa en valor el seu vessant de consultors en equips d'impressió. El seu catàleg inclou les opcions tecnològiques més capdavanteres del mercat, però tenen clar que el seu millor capital és el servei.

"Venem impressores i multifuncionals, però el nostre valor afegit no és aquest, és la nostra proximitat amb el client, som una empresa familiar i el tracte és molt directe i la nostra actuació en molts casos gairebé immediata i el client això ho valora molt. Gairebé sempre quan un client necessita imprimir o escanejar ho necessita de forma urgent i valora molt la nostra predisposició". Així resumeix Víctor Guivernau, segona generació d'aquesta empresa familiar, l'estratègia i el model de negoci. "Quan entrem a casa d'un client fem una mena d'auditoria estudiant què fan i quines necessitats tenen. A partir d'aquí, els plantegem la millor opció per a ells, basant-nos en què estalviïn costos i que puguin disposar de la millor tecnologia possible", explica Guivernau, que defineix aquest procés com una feina de "consultoria personalitzada, en el fons fem d'assessors, la nostra experiència i coneixement del mercat ens permet trobar la fórmula més equilibrada en cada cas".

Un altre avantatge pels seus clients és que poden "oblidar-se de que tenen impressores, "nosaltres les monitoritzem des del núvol i ens anticipem als moments en els que s'ha de canviar el tòner o s'ha de fer alguna tasca de manteniment", o fins i tot quan creiem que s'ha de substituir algun model per un de nou que pot fer millor les tasques que necessiten". El servei post-venda automatitzat permet estar a sobre del funcionament de les màquines, un servei transparent ja que "el client també hi pot accedir, però nosaltres n'assumim la gestió, i això els estalvia molts maldecaps".

Estalvi i valor afegit

Amb aquests plans a mida dels clients, des de Guivernau asseguren que es poden assolir estalvis d'entre un 30 i un 35% en els costos per impressió de documents. "Hi ha moltes inèrcies o males praxis que, per desconeixement, fan que les empreses gastin més del que haurien de gastar en aquesta partida. El nostre assessorament (know how) permet racionalitzar l'ús de la impressió, en el fons es tracta de replantejar-se el que fem a l'hora d'imprimir, i això és una inversió, amb un retorn demostrable", diu el Victor.

Guivernau Equips d'Oficina té un catàleg que inclou les principals marques del mercat, com Develop (Konica Minolta), HP o Toshiba. Guivernau explica que "l'evolució del mercat ens obliga a ser molt competitius en la nostra oferta, però al disposar de les millors marques i un ampli ventall de solucions, sempre trobem la proposta tecnològica que s'ajusta més en cada cas". "Això ens permet també oferir serveis que van una mica més enllà de la impressió o l'escaneig i digitalització de documents", i posa com a exemples establir nivells d'autorització per a determinades prestacions, monitoritzar l'estat de les màquines, tenir informació sobre els consums, l'escaneig amb reconeixement de text per a que sigui editable i diverses fórmules avançades per automatitzar processos dins de l'empresa, per exemple, per gestionar internament albarans o factures.

Gestió de documents

Un problema real a les empreses de qualssevol sector és el creixement exponencial de documentació escanejada. Cercar un document pel contingut, o organitzar tota aquesta documentació pot resultar costós i complex. Guivernau Equips D'Oficina ofereix solucions integrables als seus equips i xarxes, que permeten gestionar, trobar i organitzar tota aquesta documentació, estalviant recursos i temps. Aquestes mateixes eines permeten, entre d'altres funcions, convertir un document ja imprès a formats digitals editables com Word, Power Point o Excel.

A nivell de preus, asseguren que "tenim prou varietat per a què cada client trobi la solució que millor s'acomodi a la seva economia i necessitats comptant amb diferents fórmules de contractació, ja que a part de la compra d'equips també oferim opcions de lloguer o renting, que poden ser puntuals o permanents", explica Guivernau, que remarca la fidelització dels seus clients: "En tenim a la majoria de sectors del nostre entorn, com a l'ensenyament i centres de formació, el món de l'assessoria, el sector químic, el turístic, jurídic, notarial, i molts ens acompanyen des dels inicis de la història de l'empresa ... Es queden amb nosaltres, perquè racionalitzar els serveis d'impressió és una aposta rentable i que el client valora molt i els hi demostrem al llarg del temps", afirma Guivernau, que assegura que "les empreses que gestionen elles mateixes les seves impressores a llarg termini no els hi surt a compte, per la pèrdua de temps i recursos que això implica".

Finalment, Guivernau puntualitza "crec que el nostre punt fort és la proximitat, la transparència, la inmediatesa i la cerca constant per posar la tecnologia més avançada a l'abast dels nostres clients". Degut a aquesta constant diversificació de productes com a novetat a l'any 2017 guivernau ha incorporat la venda de terminals de punt de venda i tot el necessari per a la posada en marxa d'un negoci: TPV tàctils, impressores de tickets, softwares per a tpv, solucions de mobilitat, tablets, PDA, caixes registradores i calaixos portamonedes adaptats per a negocis d'hosteleria, comerç, kioscos.... "Ens ho demanaven els propis clients que com coneixen la nostra gestió moltes vegades ens confien cada cop més aspectes per la gestió del seu negoci, és una cosa que ens fa sentir molt orgullosos".

Una empresa amb capacitat d'adaptació

Guivernau Equips d'Oficina és una empresa familiar creada el 1970 amb la intenció de donar servei en tot el que necessitava una empresa, des del mobiliari, les prestatgeries pel seu magatzem fins a la impressió (en aquella època, la funció la feien les màquines d'escriure). Víctor Guivernau mira enrere i conclou que "hem trobat la manera d'adaptar-nos al canvi de necessitats que han experimentat les empreses. Fa 10 anys, la segona generació vam agafar el relleu i crec que podem dir que hem sabut consolidar-nos encara més al nostre sector".