La Costa Daurada prepara la temporada promocionant-se al mercat nacional i europeu

Les accions s'emmarquen dins del pla conjunt de promoció turística finançat pels fons recaptats amb la taxa turística

La Costa Daurada s'ha promocionat a la fira Irish Travel Trade Show. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els representants del sector turístic de la Costa Daurada, liderats per la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca i PortAventura World han presentat les diferents accions de promoció dutes a terme durant els últims mesos als principals mercats europeus i nacional gràcies al pla de promoció conjunt fruit de l'impost turístic.

Pere Segura, president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, ha explicat que la tasca de promoció de la Costa Daurada s’intensifica de març a maig. “Gràcies al pla de promoció conjunt -ha aclarit- podem tenir una important presència als països d'on rebem més visitants i en aquells on creiem que podem seguir creixent".

Benet Presas, regidor de Turisme de Salou, ha afegit que "enguany s'ha apostat pels mercats nacional, rus, ucraïnès, alemany, francès i irlandès perquè tenim opcions de continuar augmentant en nombre de visitants i de fidelitzar tots aquells que ja ens visiten".

Per la seva banda, Mercè Dalmau, regidora de Turisme de Cambrils, ja assegurat que la gran majoria d'accions “van destinades a professionals, ja que ells són els que ens recomanen els seus clients". Pel que fa a la tipologia, Dalmau ha explicat que es fan "des de les més convencionals com l'assistència a fires o presentacions, fins a formacions i concursos online o roadshows".

Promoció als principals mercats

Pel que fa al mercat nacional, Salou, Cambrils i Vilaseca, van organitzar un workshop al mes de març per a uns 70 agents de viatge de Bilbao i uns 150 de Madrid que van poder descobrir la Costa Daurada a través de la realitat virtual.

A més, representants de les diferents empreses turístiques i els responsables dels Patronats de Turisme van informar-los sobre l'àmplia oferta d'allotjament disponible, les activitats lúdiques, esportives, gastronòmiques i familiars que es duen a terme a la Costa Daurada i que poden ser d'interès per als turistes de la Comunitat de Madrid i Euskadi, en un acte amenitzat pels ballarins maoris de PortAventura World. 

Per complimentar aquestes accions al mercat nacional, també s'han realitzat workshops a diferents ciutats com Saragossa, Oviedo, València i Barcelona de la mà d'un touroperador.

Salou, Cambrils i Vila-seca han tingut presència a França, Alemanya, Rússia, Ucraïna, Bielorússia, Polònia i Irlanda

Durant el mes de març, també es va treballar el mercat ucraïnès amb un roadshow a Kiev (Ucraïna), es va completar amb la visita a les principals ciutats russes com Moscou, Kazan i Sant Petersburg i també Minsk a Bielorússia. Pel que fa a l'abril, es van visitar altres ciutats russes com Kolomna, Riazan, Tula o Kaluga.

En totes aquestes presentacions, desenes d'agents de viatges locals van conèixer de primera mà les principals virtuts de la Costa Daurada per acollir turistes de l'Europa de l'Est. A més, diferents agents de viatges de Bielorússia i Ucraïna van visitar Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda a l'abril.

Amb l’objectiu de promocionar el mercat irlandès, el 21 de març es va assistir a la fira Irish Travel Trade Show, una de les més importants del país i també es van fer roadshows per diferents ciutats com Galway, Waterford o Cork. Al mercat alemany, un dels que es vol potenciar més intensament, també s'hi va ser present durant març i abril. Així, Salou, Cambrils i Vila-seca, van participar a la ITB de Berlín, una de les fires turístiques més destacades a Europa, on es van mantenir diverses reunions amb touroperadors i agents de viatge. També s'ha dut a terme un roadshow per ciutats com Bremen o Mannheim, entre d'altres, de la mà del touroperador més important del país.

Pel que fa al mercat nacional, la Costa Daurada va mostrar a Bilbao i Madrid la seva oferta a més de 200 agents de viatges.

Pel que fa a Polònia, els agents de viatges locals han pogut participar en un webinar per conèixer la Costa Daurada i s'ha fet una acció de comarketing amb un touroperador. Gràcies a aquesta col·laboració la Costa Daurada s'anunciarà en 250 bicicletes de Varsòvia, Poznań, Breslavia, Katowice i Gdańsk.

A més, el pla de promoció conjunt també treballa per dinamitzar el turisme esportiu. Així, durant aquests mesos s'han realitzat accions de comarketing amb la Mare Nostrum Cup i el Mundialito que es van dur a terme a la Costa Daurada durant la passada Setmana Santa i, també, amb els World Beach Games.

De cara a l'arribada de l'estiu, la Costa Daurada ja ha confirmat algunes accions que portarà a terme, com diversos famtrips -viatges de prospecció- a la Costa Daurada on es convidaran desenes d'agents de viatges francesos a gaudir i descobrir in situ les propostes de Salou, Cambrils i VIla-seca; roadshows per diverses ciutats alemanyes; la presència a fires turístiques a París com la IFTM i la Kid Expo o, també, a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia (Polònia).

Les accions s'emmarquen dins el pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada finançat pels recursos de l'impost a les pernoctacions

Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha recordat que durant els primers mesos de l'any "la destinació va tenir un estand propi al Saló Internacional de Turisme (SIT) de Nantes i es va visitar la fira Matka de Hèlsinki; FITUR, i les fires Holiday World Show Belfast (Regne Unit) i Holiday World Show de Dublín (Irlanda). Al febrer, també es va tenir un estand propi a la fira SIT Rennes (França) i a la Fira Holiday Show de Limerick (Irlanda). A més, es va fer un webinar al mercat rus amb més de 250 agents de viatge participants i diverses accions amb touroperadors d'Alemanya".

Aquestes accions de promoció s'emmarquen dins del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca i l'empresa PortAventura World, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT.

Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l'impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i la promoció dels productes i els serveis turístics del territori, així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.