Grupo Castilla culmina la integració del seu canal de distribució

L’estratègia de fusions i adquisicions ha permès englobar sota una única matriu les més de 30 franquícies i filials del grup

Carles Castilla, director general, acompanyat de Juan Carlos López, Roberto Martínez i José María García, antics delegats territorials i actuals directors de zona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Riudoms

Grupo Castilla, l’empresa especialitzada en el desenvolupament i implantació de solucions software de gestió del capital humà, ha finalitzat amb èxit un llarg procés d'integració de tot el seu canal de distribució, format inicialment per més de 30 franquícies i filials, mitjançant una estratègia de fusions i adquisicions per a concentrar tot el negoci sota una única matriu.

L'empresa ha culminat la integració dels dos últims distribuïdors i, precisament, els de major envergadura i volum de negoci de tota la seva xarxa. D'una banda, Sistemes Informàtics Castilla, SL, situada a Donostia (amb 1M€ de facturació) i, d'altra banda, Castilla Consultors Informàtica, SL a Alacant (amb 1,1M€ de facturació). Totes dues operacions reforcen el compromís de la companyia per la consolidació i expansió en aquestes zones, la qual cosa permetrà oferir a aquests clients una major cobertura i un millor accés a les noves línies de negoci de RRHH. Suposa també la finalització d'un important procés d'integració que facilita la migració de tot el seu model de negoci de software cap al núvol.

Segons Carles Castilla, CEO de Grupo Castilla i membre de la segona generació de l'empresa familiar, "l'arribada dels nous models de negoci basats en el núvol està qüestionant el paper que juga el canal de distribució". A més, afegeix que "el seu futur dependrà de la seva capacitat per aportar més valor a la cadena.

Amb 11 milions de facturació, l'empresa es marca com a repte continuar el ritme de creixement dels últims anys i arribar als 15 M el 2021

En alguns casos el propi canal pot retardar i entorpir als fabricants l'adopció del model Cloud, però per a Grupo Castilla "aquest ha estat part de la solució" com ha explicat Castilla.

En el marc de l'actual Pla Estratègic i gràcies a la recent obtenció del Certificat del Sistema de Gestió de Qualitat UNE-EN ISO 9001:2015, per part de la certificadora AENOR, la companyia està experimentant un important procés de transformació i relleu generacional. Tot això permetrà desenvolupar un pla de creixement per a desplegar les línies de negoci emergents com la consultoria estratègica en RRHH, software en el núvol i l'externalització de nòmines, donant resposta a les noves necessitats del mercat en l'àmbit de la transformació digital de les empreses.

La companyia, especialitzada en software de RRHH, crea noves línies de negoci com la consultoria estratègica i la defensa jurídica laboral

Grupo Castilla està treballant, a més, en la creació de noves línies de negoci complementàries, en l'àmbit dels RRHH, com el reclutament de talent, la defensa jurídica laboral i l'elaboració de Relació de Llocs de treball, amb el ferm objectiu d'aconseguir els 15 milions de facturació el 2021.

Notícies relacionades