La Cambra de Reus duplica el nombre de comissions per “apropar-se més a les necessitats de les empreses”

L’empresari i exalcalde de Falset, Jaume Domènech, s’incorpora com a vicepresident de l’ens posant el focus en “el desenvolupament del territori”

El primer ple de l'ens cameral de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Cambra de Comerç de Reus ha celebrat aquest dijous al matí el primer ple del mandat que es va iniciar el passat 22 de maig. La sessió ha servit, entre d'altres assumptes, per oficialitzar el nou organigrama de comissions de l'ens, que passen de 7 a 14, i per fer efectiu el nomenament de Jaume Domènech com a vicepresident tercer. També s'han nomenat els vocals consultors del ple i 7 comissionats per a assumptes específics.

Les noves comissions de la Cambra, amb un coordinador cadascuna, s'estructuren en dues àrees: Serveis a les Empreses i Promoció Econòmica i Sectors. Dins el primer àmbit, orientat a poder oferir a les empreses de la demarcació cameral els serveis que més s'ajustin a les seves necessitats s'emmarquen les comissions d'Internacionalització, Formació, Infraestructures, Energia i Sostenibilitat, Igualtat, Economia Circular i Empresa Saludable.

En el segon grup, s'inclouen set comissions més que tenen com a objectiu analitzar la realitat dels principals sectors econòmics perquè la Cambra pugui defensar els seus interessos. En aquest sentit, s'han creat les comissions d'Agroalimentari, Comerç, Turisme i Restauració, Indústria, Transport-Logística, TIC i la Llotja.

El ple també ha servit per aprovar la creació de quatre Taules de Treball encaminades a gestionar la transformació de la Corporació: la Taula Econòmica, la Taula del Model de Negoci, la Taula de Captació de Patrocinis i la Taula de Projecció Institucional.

El president de la Cambra, Jordi Just, ha destacat que "hem creat un model de funcionament que es basa en la participació, perquè és la millor manera d'assegurar que donem resposta a les necessitats de les empreses". "Entre el ple i les comissions tenim més d'un centenar d'empresaris de tots els sectors i de les cinc comarques -ha explicat Just- i les seves aportacions són clau per fixar el nostre full de ruta".

Un vicepresident enfocat al territori

El primer ple de la nova etapa de la Cambra ha servit també per oficialitzar el nomenament de Jaume Domènech com a vicepresident tercer de l'ens, sumant-se a Àgata Girbes (vicepresidenta primera) i Jaume Batista (vicepresident segon).

En el seu parlament, Domènech, que ha estat alcalde de Falset durant 16 anys en dues etapes diferents entre 1995 i 2019, ha posat el focus en "la meva vocació de seguir treballant pel desenvolupament de les nostres comarques" Domènech ha subratllat que "posaré tot el meu esforç i les meves capacitats perquè l'acció de la Cambra de Reus arribi a les 5 comarques que en formen part".

Notícies relacionades