Grupo Castilla culmina la integració del seu canal de distribució

L’estratègia de fusions i adquisicions ha permès englobar sota una única matriu les més de 30 franquícies i filials del grup

Carles Castilla, director general de Grupo Castilla (segon per l’esquerra), acompanyat de Juan Carlos López, Roberto Martínez i José María García, antics delegats territorials i actuals directors de Zona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Riudoms

Grupo Castilla, empresa amb seu central a Riudoms especialitzada en el desenvolupament i implantació de solucions software de gestió del capital humà, ha finalitzat amb èxit un llarg procés d'integració de tot el seu canal de distribució, format inicialment per més de 30 franquícies i filials, mitjançant una important estratègia de fusions i adquisicions per a concentrar tot el negoci de Grupo Castilla, sota una única matriu.

L'empresa ha culminat la integració dels dos últims distribuïdors i, precisament, els de major envergadura i volum de negoci de tota la seva xarxa. D'una banda, Sistemes Informàtics Castilla, S.L, situada a Donostia - Sant Sebastià (amb 1M€ de facturació) i, d'altra banda, Castilla Consultors Informàtica, SL. situada a Alacant (amb 1,1M€ de facturació). Totes dues operacions reforcen el compromís de la companyia per la consolidació i expansió en aquestes zones, la qual cosa permetrà al seu torn, oferir a aquests clients una major cobertura de servei i un millor accés a les noves línies de negoci de RRHH. Suposa també la finalització d'un important procés d'integració que, en gran manera, facilita ara a la companyia la migració de tot el seu model de negoci de software cap al núvol.

Amb 11 milions de facturació, l'empresa es marca com a repte continuar el ritme de creixement dels últims anys i arribar als 15 M el 2021

Segons Carles Castilla, CEO de Grupo Castilla i membre de la segona generació de l'empresa familiar, "L'arribada dels nous models de negoci basats en el núvol, està qüestionant el paper que juga el canal de distribució". A més, afegeix que: "El seu futur dependrà en gran manera, de la seva capacitat per a aportar més valor a la cadena. Els fabricants volen interaccionar directament amb els clients finals i necessiten major grandària. Estem al principi d'una important ona de concentracions en tota la indústria del software. Per altra banda, assegura que "L'aparició de nous competidors obliga a moure fitxa i algunes companyies aconseguiran transformar-se a temps, mentre que unes altres, simplement desapareixeran". En alguns casos el propi canal pot retardar i entorpir als fabricants l'adopció del model Cloud, però per a Grupo Castilla aquest ha estat part de la solució.

La companyia, especialitzada en software de RRHH, crea noves línies de negoci com la consultoria estratègica i la defensa jurídica laboral

En el marc de l'actual Pla Estratègic i gràcies a la recent obtenció del Certificat del Sistema de Gestió de Qualitat UNE-EN ISO 9001:2015, per part de la certificadora AENOR, la companyia està experimentant un important procés de transformació i relleu generacional per a la seva professionalització, millora contínua i simplificació organitzativa. Tot això permetrà desenvolupar un important pla de creixement per a desplegar les línies de negoci emergents com la consultoria estratègica en RRHH, software en el núvol i l'externalització de nòmines, donant resposta a les noves necessitats del mercat en l'àmbit de la Transformació Digital de les empreses.

Encara que els reptes de futur de la companyia no finalitzen aquí, perquè Grupo Castilla està treballant en la creació de noves línies de negoci complementàries, en l'àmbit dels RRHH, tals com; el reclutament de talent, la defensa jurídica laboral i l'elaboració de RPT (Relació de Llocs de treball), amb el ferm objectiu d'aconseguir els 15 milions de facturació el 2021.

Notícies relacionades