La Cambra de Comerç de Reus i l’AEHT signen un conveni de col·laboració de l’hostaleria i la restauració

Els presidents Jordi Just i Francesc Pintado acorden establir sinergies per millorar la competitivitat del sector a les 5 comarques de la demarcació de la Cambra de Reus

La Cambra de Reus i l'AEHT han rubricat l'acord aquest dilluns. CEDIDA.
Redacció / Reus

Aquest dilluns, 22 de juliol, s'ha formalitzat la col·laboració ja existent entre l'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona i la Cambra de Comerç, Serveis, Indústria i Navegació de Reus. Dues institucions que comparteixen l'objectiu de representar, donar suport, formar i assessorar les empreses que en formen part.

La trobada ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Reus amb la presència Jordi Just, nou president de l’ens cameral; Francesc Pintado, president de l'AEHT; Marta Domènech, vicepresidenta i secretària de l'AEHT i membre del Comité Executiu de la Cambra de Reus.

L'Associació d'Hostaleria de Tarragona, amb 600 associats i 42 anys de trajectòria, és la primera associació de la província que aglutina els principals establiments del sector de l'hostaleria i la restauració al territori: des de bars de tota la vida fins als cinc restaurants estrella Michelin, des de cuines tradicionals amb productes autòctons fins a cuines provinent de terres llunyanes, des d'hotels ubicats a peu de platja fins a fondes situades a poblets íntims de muntanya. L'AEHT representa, assessora, gestiona i forma a tots els bars, restaurants i hotels que en formen part.

Amb la signatura del conveni, ambdues institucions han acordat sumar esforços per continuar posant en valor el teixit empresarial del sector i treballar plegats en l'increment de la seva competitivitat. Una col·laboració que s'estendrà a les 5 comarques de la demarcació territorial de la Cambra de Reus: el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

Amb la signatura del conveni, ambdues institucions han acordat sumar esforços per continuar posant en valor el teixit empresarial del sector

Durant la trobada, Francesc Pintado, en nom de la junta de l'Associació, ha agraït la predisposició del president de la Cambra, Jordi Just, per sumar sinergies i li ha lliurat la ja mítica "jaqueta de cuina" de l'AEHT. Un detall que, des de la constitució de la nova junta de l'AEHT el maig de 2018, s'ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic, institucional i empresarial que han mostrat el seu suport a l'Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província, del president de la Diputació de Tarragona o de l'alcalde de Salou.

Aquest suport i representació territorial s'evidencia també en el creixent nombre d'associacions locals vinculades a l'AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l'Associació d'Hostaleria de Tarragona, com la renovació de l'AEH Cambrils o la constitució de l'AEH Salou i l'AEH Tarragona Ciutat. I també en el creixent nombre de col·laboracions establertes amb entitats i institucions de la província com és el cas de la Cambra de Comerç de Reus i ho ha estat mesos anteriors amb la Associació d'Apartaments Turístics i Hostels de Tarragona, la Cambra de Comerç de Tarragona, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils o la Diputació de Tarragona.