Impulsen un estudi pioner per avaluar el pes del turisme a la demarcació de Tarragona

Es desenvoluparà durant tres anys i analitzarà aspectes com l’economia, la sostenibilitat, la qualitat de la destinació i la mobilitat

Diversos turistes passejant per Salou. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT) i el Departament d'Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat han començat a elaborar un estudi sobre el pes del turisme al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Porta per títol 'El turisme en l'economia i la societat a la demarcació de Tarragona' i l'anàlisi es farà durant tres anys. Es tracta d'un treball exhaustiu i serà el primer d'aquestes característiques que es fa. S'ha presentat aquest dimecres al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Vila-seca i els impulsors han assenyalat que esperen treure'n unes dades que els permetin millorar l'oferta del territori.

La investigació té un pressupost de 29.000 euros anuals, aportats per la FEHT, està prevista que s'acabi el 2021 i anirà a càrrec de l'equip d'Eurecat. Tot i això, segons ha explicat el director del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, Salvador Anton, aproximadament cada tres mesos s'aniran publicant fragments relacionats amb temes específics vinculats amb els camps que s'analitzaran. La investigació se centrarà en cinc eixos: anàlisi econòmic, sostenibilitat i responsabilitat, qualitat -tant dels establiments com de la destinació-, mobilitat i atracció i retenció de talent.

Els principals objectius que es volen assolir amb l'estudi són generar informació objectiva sobre la importància i el pes del turisme a la demarcació, desenvolupar activitats que posin de manifest la incidència estratègica del turisme i elaborar continguts científics que permetin una acció permanent per part de la FEHT.

La investigació té un pressupost de 29.000 euros anuals, aportats per la FEHT

El president de l'entitat, Eduard Farriol, ha reconegut també que un cop tinguin conclusions les traslladaran a les administracions, per treballar conjuntament en la millora de l'oferta turística. Farriol ha fet esment a la situació de les infraestructures del territori, que considera que són un llast per a l'arribada de visitants. Les dades també serviran per "millorar la competitivitat de la destinació durant els propers anys", ha apuntat el president.

Amb tot, Anton ha afirmat que es vol tenir una "visió integral del turisme" al Camp i l'Ebre i ha pronosticat que el turisme és una activitat econòmica creixent. No només a Catalunya sinó arreu del món. "És una activitat econòmica que cada vegada tindrà major importància a nivell global i això es traduirà en la necessitat que a nivell local es prenguin les decisions oportunes", ha concretat.

Notícies relacionades