Ignasi Cañagueral substitueix Jaume Sariol en la direcció del ‘site’ de Dow a Tarragona

Sariol passa a ser el responsable d’un nou centre tecnològic que coordina projectes a nivell mundial

El relleu es farà efectiu el proper 1 d'octubre.
Redacció / Tarragona

L'actual director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d'Operacions del Sud d'Europa, Jaume Sariol, assumeix el rol de director del nou centre tecnològic d'Advanced Polymers & Performance Monomers, nomenament que serà efectiu a partir del proper 1 d'octubre. Aquest centre tecnològic pertany al negoci de Coatings & Performance Monomers, el qual disposa de 44 centres de producció arreu del món, ofereix feina a 3.600 persones i disposa de tres centres globals de R+D. El negoci abasta mercats com els de la construcció, automoció, indústria general, envasat metàl·lic, fusta industrial, cuir, paper i senyalització de marques vials. El relleu de Sariol l'assumirà l'actual director d'enginyeria i manteniment i responsable de fiabilitat per a EMEAI, Ignasi Cañagueral.

Sariol es va incorporar a Dow l'any 2000, com a enginyer de millores a la planta de Solució de Tarragona. Posteriorment, va exercir diversos rols a la planta d'Etilè. L'any 2008, Jaume es va incorporar a les activitats de comissionat i posada en marxa de la nova planta d'Etilè a Kuwait per a, posteriorment, assumir el rol de líder d'Operacions d'Hidrocarburs en el seu retorn a Tarragona. El febrer del 2011, en Jaume i la seva família van traslladar-se a Plaquemine (Luisiana. EUA), després que va acceptar el càrrec de Líder de Producció de les plantes de Solució i, a principis del 2013, va ser designat com a Director de Producció de les plantes d'Hidrocarburs & MSP de Fort Saskatchewan Alberta, Canadà. Va assumir el seu actual càrrec el mes de juliol de 2016, com a Director del Complex Industrial de Dow Tarragona. En Jaume és enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. 

Per altra banda, Cañagueral es va incorporar a Dow l'any 1988, com a enginyer de control de processos a la planta de polietilè de baixa densitat de Tarragona, on posteriorment va ser designat com a supervisor de qualitat. L'any 1994, va dirigir la implementació del projecte de reenginyeria Strategic Blueprint (ISB) a Dow Ibèrica. El 1996 es va traslladar a Ribaforada (Navarra), com a site leader del PU Systems House i, l'any 1998, va ser nomenat production leader del PU Systems House de Correggio, Itàlia, per a després assumir la direcció de la planta del PU Systems House de Cardano al Campo, Itàlia, l'any 2001. Va tornar a Tarragona l'any 2003 com a 'production leader' de les plantes de solució, alta pressió. El 2008 va ser designat Responsible Care Leader i responsable d'infraestructures per a Espanya i Portugal. L'Ignasi va assumir el seu actual càrrec de director d'enginyeria i manteniment l'any 2017, afegint-hi les responsabilitats de Director de Fiabilitat per a EMEAI. Cañagueral és enginyer químic té un màster en enginyeria química i una diplomatura en administració d'empreses per l'Institut Químic de Sarrià (IQS) de Barcelona.

Notícies relacionades