La plataforma "Prou! AP-7 gratuïta ja!" demana l'alliberament dels pagaments a l'autopista

A falta de 365 dies de la finalització dels peatges en aquesta via, els membres de l'entitat rebutgen l'ús de la vinyeta per a mantenir aquesta infraestructura

Els manifestants de la plataforma ahir a l'accés de l'autopista amb Salou. FOTO: ACN.
Redacció / Salou

Unes autopistes de franc evitaran la sinistralitat, segons els membres de la plataforma perquè els conductors circularan per l’autopista en lloc de carreteres secundàries.

Falta un any perquè l’AP-7 estigui lliure de peatges i en aquest context, membres de la plataforma "Prou! AP-7 gratuïta ja!", van manifestar-se ahir a l’accés d’aquesta carretera amb el municipi de Salou reclamant que la gratuïtat de la via s’hauria d’haver produït fa 20 anys.

Els membres de la plataforma també van mostrar el seu desacord amb el sistema de vinyetes que vol implantar el govern de la Generalitat. Així, aquest sistema consisteix en una tarifa plana perquè els usuaris puguin utilitzar de franc totes les carreteres del país, on desapareixeran tots els peatges. “La vinyeta és privatitzar la via pública. Estem descontents que la Generalitat lluiti perquè nosaltres paguem", ha afirmat Llorenç Navarro, portaveu de la plataforma.

Segons "Prou! AP-7 gratuïta ja!", amb la gratuïtat de l’autopista es podran salvar moltes vides: “El 80% dels morts en vies com l'N-340 eren impossibles d'evitar en una carretera d'un sol carril".

Notícies relacionades