El Port creix un 5% el desembre del 2020 en relació amb el mateix mes del 2019

La instal·lació portuària va registrar el moviment de 2,47 milions de tones, sent els líquids a doll els que van liderar l'augment

Una operació de càrrega i descàrrega al Port de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Entre els líquids a doll, els químics i els adobs han estat els que més han crescut, amb un 59,7%.

Malgrat la situació mundial de pandèmia per la Covid-19 que ha afectat l’economia, el Port de Tarragona va finalitzar l’any 2020 amb bones dades de tràfic de mercaderies. Així, el passat mes de desembre, el Port va registrar 2,47 milions de tones, un 4,9% més que el mateix mes de l’any 2019. De fet, els darrers 4 mesos de 2020, el Port de Tarragona ha experimentat una inèrcia positiva, millorant dades de l'any 2019, que va ser un any de rècord per al Port.

El producte que ha permès aquesta millora el mes de desembre ha estat el dels líquids a dolls, sent els químics i els adobs els que més han crescut, un 59,7%. La càrrega general en contenidors ha augmentat en un 13,9% respecte el desembre de 2019, mantenint uns volums similars a les del mes de novembre.

Per mercaderies, els productes energètics continuen aportant el pes principal dels tràfics del Port de Tarragona. L'increment positiu en aquest tràfic ha estat d'un 14,5%, sent el Gasoil, el Fuel i el petroli cru els més destacats. Ressaltar l'increment del 8,5% en Biocombustibles.
 

Notícies relacionades