La Diputació busca empreses que vulguin innovar amb el suport d’startups

El programa Next Challenges CatSud incentiva el desenvolupament i la innovació per resoldre reptes interns gràcies a les sinergies empresarials

Imatge dels premiats als Premis Emprèn de la Diputació.
Redacció / Tarragona

La Diputació de Tarragona posa en marxa un nou programa adreçat a petites i mitjanes empreses de la demarcació que busquin innovar per tal de donar resposta a algun dels seus reptes interns. Amb aquest programa, Next Challenges CatSud, s'acompanyarà a les empreses en el procés de resolució de reptes: des de la seva definició fins a la implementació de les diferents solucions sorgides. Unes solucions que comptaran amb la participació d'startups del territori i que s'hauran pogut experimentar i prototipar al Laboratori de Fabricació Digital del Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació a Reus.

Durant 10 mesos empreses i startups treballaran conjuntament seguint les 4 fases del Next Challenges CatSud. Ara s'enceta la primera de les fases amb la cerca d'empreses que vulguin compartir els seus reptes interns per tal de ser resolts. S'organitzaran dues jornades, una al Camp de Tarragona i una a les Terres de l'Ebre, per tal de definir els reptes finals que es treballaran durant el programa. Es valoraran especialment aquells que tinguin relació amb l'eficiència energètica i la sostenibilitat.

En una segona fase tindrà lloc la jornada Next Challenges, una sessió de treball dinàmica durant la qual es presentaran els reptes sobre els quals s'experimentarà per a aportar-hi solucions innovadores. La tercera fase durarà 4 mesos, durant els quals s'acompanyarà el procés de desenvolupament de solucions, que podran ser desenvolupades a les instal·lacions del Laboratori de Fabricació Digital. Finalment, durant l'Innovation Day, es presentaran els resultats amb la participació de diferents agents de la demarcació.

Les empreses interessades, així com les startups que vulguin participar-hi, estan convocades a la presentació del programa el proper divendres 28 d'octubre al Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina de Reus, de 16 a 18h. Tota la informació es pot consultar al següent enllaç https://www.dipta.cat/empren/hub.

El Hub Emprèn CatSud

El Hub Emprèn CatSud, el punt de trobada online d'empreses consolidades i de nova creació (stratups) liderat des de la Diputació de Tarragona i la Càtedra d'Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, emmarca aquesta iniciativa. Per tal de donar continuïtat a les accions que s'adrecen a aquesta comunitat des de la Diputació de Tarragona s'ha ideat el programa d'acompanyament Next Challenges CatsSud.

A més, des de la Diputació, es lidera el projecte "Aulaplus, servei integral de formació pel territori", que entre les seves actuacions contempla l'impuls del Laboratori de Fabricació Digital del Centre d'Innovació i Formació Boca de la Mina, que la institució té a Reus. Amb aquest programa s'impulsa l'espai, ja que preveu el desenvolupament de les solucions innovadores proposades en aquest laboratori. El projecte Aulaplus està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, objectiu d'inversió en creixement i ocupació, eix 4.

Notícies relacionades