‘Los Aristegui: una família, una empresa’ enceta el cicle Lectures 2024 a El Círcol

L’obra de l’assessor Jordi Tarragona i el periodista Jordi Vilagut se centra en el relleu generacional a les empreses familiars

Redacció / Reus

En una sala a vessar d'empresaris de Reus i el seu entorn, el conseller de famílies empresàries Jordi Tarragona i el periodista Jordi Vilagut han encetat el cicle Lectures 2024 d'El Círcol amb el seu llibre "Los Arístegui: una família, una empresa".

El llibre aborda, de manera amena i en format novel·la, la continuïtat de l'empresa familiar. L'objectiu dels autors és la preparació, de manera lúdica i distesa, de la presa de decisions en una empresa familiar. Per a Jordi Tarragona, que remarca les  aportacions d'especialistes de primer nivell com Miguel Angel Gallo o Oriol Amat, "les empreses familiars, principals creadores d'ocupació i riquesa, són la base del nostre teixit econòmic i, més enllà que el negoci funcioni, el seu principal repte és el relleu, perquè té una alta carrega emocional, però es previsible i planificable. El assessors externs de les famílies empresàries som com les llevadores al part; ajudem, però les decisions són de la família".

En paraules de Jordi Vilagut, "el cicle de vida de l'empresa familiar acostuma a ser més llarg que la resta i transmet valors de la família com el respecte envers l'equip humà i els clients. Val a dir que la dona hi ha jugat històricament un paper fonamental essent sovint el pal de paller i apaivagant els ànims quan sorgeixen friccions". En tot cas, ha conclòs que "la probabilitat que un fill sigui la persona més adequada per donar continuïtat al negoci és molt baixa. Recórrer a l'externalització pot ajudar a reduir conflictes derivats de raons familiars".

Notícies relacionades