El Port de Tarragona defensa la creació d’un hub regional petroquímic al Mediterrani durant l’Argus 2019

La conferència que s'ha fet a Frankfurt és punt de trobada del mercat petroquímic mundial

Els responsables del Port de Tarragona han participat a la conferència més important del sector petroquímic. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La directora comercial i de desenvolupament de negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent, ha participat en una taula rodona sobre infraestructures a l'Argus Petrochemical Markets Conference, un punt de trobada per més de 130 companyies involucrades al mercat petroquímic a escala global que s'ha celebrat a Frankfurt (Alemanya).

Genoveva Climent ha destacat la necessitat de creació d'un hub regional al Mediterrani donant al Port de Tarragona un paper molt important gràcies a les grans inversions realitzades al Port dins del sector petroquímic els darrers anys. El Port de Tarragona ha duplicat la superfície per tal d'emmagatzemar líquids a doll.

A més, ha ressaltat el vessant intermodal per tal de donar servei a la indústria química de Tarragona, que produeix el 40% dels plàstics de l'Estat.

Durant la conferència, que s’ha fet aquest divendres a l'Argus Petrochemical Markets Conference, la directora comercial del Port ha aprofitat per presentar les inversions realitzades a les terminals intermodals, tant la de la Boella -terminal intermodal dins del Port de Tarragona- com la de Puerto Centro a Guadalajara-Marchamalo, que permetrà al Port de Tarragona expandir-se cap al centre de la península Ibèrica i posicionar-se en la que serà la plataforma logística intermodal més important d'Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i al centre.

L'Argus Petrochemical Markets és una conferència capdavantera, amb un enfocament estratègic i, des del punt de vista del negoci, constitueix a més el punt de trobada per més de 130 companyies involucrades al mercat petroquímic a escala global: fabricants, empreses químiques especialitzades, comerciants, transportistes i els seus socis logístics.

Al costat de la directora comercial i de desenvolupament de negoci del Port, hi ha participat Nicola Williams, director de Clarksons Platou, i Josep Forcadell, director Comercial Vopak Terquimsa. També durant la celebració d'Argus 2019, la responsable de sistemas d'informació de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Anna Navarro, ha pres part a l'Argus Digital Transformation in Chemicals 2019, celebrada el 6 i 7 de febrer, sota el títol "Quines aplicacions o tecnologies digitals estan disponibles per a la indústria química? Entenen els reptes".

Els assistents a Argus 2019 de Frankfurt han pogut explorar noves inversions i ampliacions de capacitat, futures tendències globals d'oferta i demanda, canvis en les rutes comercials i els avenços en la sostenibilitat, la gestió de residus i el reciclatge de productes químics.

Notícies relacionades