La URV fabrica material de protecció sanitari amb impressores 3D

Cinc enginyers i arquitectes de la universitat fan treballar els set aparells nit i dia per proveir les demandes de material que es canalitzen majoritàriament a través de Coronavirus Makers, un moviment solidari a tot l’Estat

Un parell de proteccions fetes amb les impressores 3D. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Amb les impressores 3D de la URV es poden fer unes 50 proteccions diàries. També es fan mascaretes, a un ritme de 15 al dia.

La URV ha decidit fer un pas més per ajudar els professionals sanitaris en la crisi del coronavirus. Si fa una setmana la universitat tarragonina posava al servei de les autoritats 50 investigadors per combatre l’epidèmia, ara la institució ha decidit fabricar material de protecció amb set impressores 3D.

Així, Cinc enginyers i arquitectes de la Universitat fan treballar les impressores nit i dia per proveir les demandes de material que es canalitzen majoritàriament a través de Coronavirus Makers, un moviment solidari a tot l'Estat que aglutina milers de persones treballant en línia per donar resposta a aquesta necessitat puntual. Es tracta de mascaretes, homologades pel Departament de Salut de la Generalitat, que permeten la protecció total de la cara contra possibles esquitxos i eviten el contagi de la COVID-19.

Amb les impressores 3D es poden fer unes 50 proteccions diàries. Amb tot, per aconseguir fer les proteccions cal material, i una de les persones que s’encarrega de trobar-lo és Carles Barberà, professor del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques (DEIM). "Davant la falta de material, dijous vaig aconseguir 12 quilos de fil de plàstic i ara ja poden continuar fabricant proteccions", explica.

El moviment Coronavirus Makers canalitza les peticions, gestiona els encàrrecs entre els equips de voluntaris i en fa la distribució entre personal sanitari, de residències de gent gran, policies i protecció civil, a més de farmàcia i altres col·lectius. Amb aquesta agrupació, que té delegacions a tot l'Estat, també hi col·laboren els membres del personal d'administració i serveis del Xavier Blanch, del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica i Jaume Pros, del Departament d'Enginyeria Mecànica. Compten en total amb 6 impressores més: tres són de l'assocació de robòtica de l'ETSE URBots, una del Departament d'Informàtica i l'altra del Departament d'Enginyeria Mecànica de la URV. Com que poden trigar fins a 2,5 hores en tot el procés de producció d'una mascareta, n'estan fabricant una mitjana de 15 unitats per dia.

Notícies relacionades