El Port assegura que reduirà el 99% de les emissions de CO2 abans del 2030

Forma part del pla de Sostenibilitat que s'ha presentat aquest matí mentre el seu president, Josep Maria Cruset, afirma que és un projecte realista però ambiciós

Plaques fotovoltaiques al terrat d'un dels edificis del Port. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port invertirà 1 milió d'euros enguany i 3 milions el 2021 que serviran per iniciar el desenvolupament de 23 objectius mediambientals i 82 accions fins al 2030.

Cop sobre la taula del Port de Tarragona. El seu president, Josep Maria Cruset, ha presentat aquest matí un ambiciós pla de sostenibilitat que pretèn reduir en un 99% les emissions de CO2 l’any 2030. “Això no us penseu que és una promesa que es farà realitat en deu anys i ja veurem, no, el nostre compromís és que el 2021, és a dir, l’any vinent, la reducció ja sigui del 96%”. Cruset ha destacat que el Port s’avançarà molt als terminis marcats per l’ONU en concepte d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) perquè, tal com ha explicat, les l’Organització de Nacions Unides vol que les institucions i entitats redueixin el CO2 en un 55% l’any 2030 i en un 100% l’any 2050.

“És un pla ambiciós però realista”, ha assegurat Cruset que ha explicat un pla que està estructurat en tres eixos: Sostenibilitat ambiental, Creixement sostenible i Compromís social. Per aconseguir les xifres de reducció de la “petjada de carboni”, el Port invertirà 1 milió d’euros enguany i 3 milions el 2021 que serviran per iniciar el desenvolupament de 23 objectius mediambientals i 82 accions fins al 2030.

Del primer eix, la Sostenibilitat ambiental, Cruset ha destacat dos objectius: la restauració, millora i potenciació dels hàbitats naturals de la zona Xarxa Natura 2000, a tocar del nucli urbà de la Pineda (Vila-seca), i la recollida i reutilització de les aigües pluvials al nou espai de la Zona Logística d'Activitat (ZAL) mitjançant la construcció d'un dipòsit de 1000 m3.

Sobre el Creixement sostenible, s’instal·laran plaques fotovoltaiques i es continuarà renovant la flota de vehicles del Port amb cotxes (i motos) de propulsió elèctrica. Finalment, en el Compromís social, el president del Port ha destacat l’aposta per la transparència i una comunicació fluïda amb la ciutadania.

Notícies relacionades