Una sega històrica: el Pa de Mestral es prepara per veure la llum

El projecte, impulsat per la Cambra de Reus, preveu la creació d'un pa de proximitat de gran qualitat

Els assistents a l'acte de la sega a Santa Coloma de Queralt. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Alcanar

La sega s’ha fet a la Cooperativa Cerealista de Santa Coloma de Queralt i el blat anirà Farines Poquet, d'Ascó (Ribera d'Ebre), que produirà la farina a partir de la qual els forners faran realitat aquest Pa de Mestral.

Aquest matí s’ha produit l’acte institucional de la sega del blat que ha de donar resultat en el Pa de Mestral, un producte artesanal i de proximitat que vol tenir en l’origen i la qualitat les seves grans virtuts. El Pa de Mestral és un projecte impulsat per la Cambra de Comerç de Reus i el blat, que procedeix de la Cooperativa Cerealista de Santa Coloma de Queralt (Coperal), quedarà a disposició de Farines Poquet, d'Ascó (Ribera d'Ebre), que produirà la farina a partir de la qual els forners faran realitat aquest Pa de Mestral. El Gremi de Forners Artesans del Baix Camp, que seran els que produiran aquesta nova varietat de pa.

"Estem alineant a tots els agents per aconseguir quelcom que ha ser de bo per a tots: un pa de la màxima qualitat produït cent per cent a la demarcació de la Cambra: el blat de Santa Coloma de Queralt, la solvència d'una farinera d'Ascó com Poquet i el saber fer dels forners artesans del Baix Camp, que són els que posaran davant del consumidor final un producte diferenciat en una època en què l'alimentació de quilòmetre zero és més valorada que mai".

Notícies relacionades