AFEPASA impulsa Sulphur Association, una entitat per promoure l'ús del sofre

L'empresa de Constantí és líder en el seu sector, amb un 40% de quota de mercat a Europa i ara posa en marxa aquesta associació juntament amb dos productors més

Una imatge d'un camp de vinyes. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Constantí

Els responsables de la nova associació destaquen que el sofre és un producte clau en l’agriculta des de l’època romana.

Promoure l’ús del sobre en diversos sectors amb un gran potencial com l’agricultura, efectuar estudis sobre les seves possibles aplicacions i convertir-se en una entitat representativa del sector davant les administracions i institucions. Aquest és l’objeciu que els impulsors de Sulphur Association persegueixen amb la constitució d’aquesta entitat. Un d’aquests impulsors és Azufrera y Fertilizantes Pallarés S.A.U. (AFEPASA), una empresa de Constantí que té presència 82 països dels 5 continents, amb una quota de mercat del 40% en l’àmbit europeu pel que fa al sector del vi. Els altres dos impulsors de Sulphur Association són Julio Cabrero y Cía. S.L. i Productos AJF S.L.

"El sofre porta sent un producte clau en l'agricultura des dels seus inicis en l'època romana i actualment existeixen fitosanitaris en base sofre registrats el 1976. Durant tots aquests anys ha demostrat ser un producte sostenible per al medi ambient i altament eficaç contra àcars i oïdi en una àmplia varietat de cultius, destacant la vinya”, diuen els responsables d’aquesta associació. En aquest punt, el de la vinya, AFEPASA està desenvolupant solucions alternatives per a l’agricultura ecològica, com la bioestimulació, que és una resposta a mida de la vinya ecològica, que no utilitza sofre. "És una tecnologia innovadora que fa els cultius més resistents als agents exteriors", apunta Montaño, que reconeix que "la vinya ecològica és un 30% a Catalunya, i anirà a més, per tant és un mercat amb moltes oportunitats al que hem d'oferir solucions".

La facturació d'AFEPASA es reparteix aproximadament en un 80% per a usos agrícoles i un 20% per a altres aplicacions industrials, com els pneumàtics, els detergents i altres processos químics o la nutrició animal, entre d'altres. Un 70%, però, es concentra en el sector del vi, el seu client estrella i on AFEPASA és el proveïdor de fitosanitaris de referència, amb una quota de mercat a Europa del 40%.

Notícies relacionades