L'hostaleria catalana carrega contra el sistema de prestacions per cessament d'activitat

Asseguren que els negocis no es poden acollir a aquestes ajudes si fan repartiment a domicili segons la interpretació de les mútues que han de pagar-les

Locals de restauració tancats a la plaça de la Font de Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L'AEHT demana que es pugui compaginar el servei "delivey" amb el cobrament de la prestació per cessament d'activitat, així com deixar de pagar les quotes d’autònoms.

L’Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, la Federació d'Hostaleria de Lleida i la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona han publicat un comunicat carregant contra el servei de prestacions del sector de la restauració i l’hostaleria. Segons aquestes entitats, amb el decret del passat 15 d’octubre de la Generalitat de Catalunya, els negocis del sector no poden acollir-se a les prestacions per cessament d’activitat perquè els és permès fer menjar per emportar i repartiment a domicili. Segons el comunicat, “la interpretació que fan les mútues del Decret de la Generalitat de Catalunya és que si és possible oferir menjar a domicili, es dóna per sentat que no hi ha hagut un cessament de l'activitat”.

Les entitats signants mostren el seu desacord amb la situació actual perquè, segons afirmen, molts negocis no poden fer menjar per emportar o enviaments a domicili i aquells que poden fer-ho mai facturaran tant com abans del decret de tancament. “Creiem que les prestacions ofertes no responen a la realitat del sector, ni son coherents amb les seves necessitats. Les prestacions que proposa el Govern Espanyol són com intentar parar una hemorragia amb una tireta o com posar gasolina a un avió amb llaunes de 5 litres: poc pràctiques, molt surrealistes i totalment impossibles”.

Les associacions i federacions d’hostaleria també reclamen deixar de pagar les quotes d’autònoms. “Les mesures adoptades són la xocolata del lloro, perquè funcionen de cara a la galeria però no de cara a barraca”.

L’AEHT demana que es pugui compaginar el servei “delivey” amb el cobrament de la prestació per cessament d’activitat “en el cobrament del 70% de la base de cotització tal com es va fer inicialment, i en una prestació que no demani que la facturació caigui en picat per poder optar-hi”.

Notícies relacionades