"Europa va a la deriva"

Aquesta és una de les conclusions de la ponència del professor Xavier Ponce en el marc de la Jornada dels Economistes 2020

Una imatge de la jornada que es va fer ahir. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La jornada va ser inagurada per president de la seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Miquel Àngel Fúster i pel degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili Antonio Terceño.

El Col·legi d’Economistes de Catalunya a Tarragona va organitzar ahir al vespre la Jornada dels Economistes 2020, una trobada que es va haver de fer de forma virtual per les restriccions de la pandèmia. En la trobada, on es va destacar el paper dels joves en la societat —de fet, el lema de la jornada era “Present i futur dels joves economistes”—, va haver-hi una sèrie de ponències, entre les quals la del professor d’Economia de la URV Xavier Ponce. Ponce va recordar que  "com a europeus representem el 6% de la població mundia [...] que produïm el 20% del total de la riquesa i que suposem  el 50% de la despesa social que es fa al món", una dada, va dir,  que "fa plantejar si l'estat del benestar és sostenible a Europa, on cada vegada serem menys, més vells i més pobres". En aquest sentit, el professor la Facultat d'Economia i Empresa va assegurar que "a Europa ens trobem en una de les cruïlles més importants de la història perquè ens adonem que no és que estiguem en una crisi ara sinó que anem a la deriva sense un rumb clar i necessitem un debat seriós sobre què volem ser de grans i què estem disposats a fer per aconseguir-ho".

La jornada va ser inagurada per president de la seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) Miquel Àngel Fúster i pel degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili Antonio Terceño. “necessitem un esforç individual i col·lectiu també aquí a Tarragona, on tenim una economia diversificada capaç de fer front als reptes que se'ns plantegen", va afirmar Fúster.

El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya Anton Gasol va clausurar la jornada subratllant que "l'educació és la millor herència que podem donar als joves perquè estiguin preparats per obtenir la millor ocupació possible i en conseqüència una
emancipació digne".


 

Notícies relacionades