Monitoritzar per gestionar millor

Movertis accelera el seu creixement gràcies a la demanda de serveis digitals per al control de flotes de vehicles

Dani Revenga / Tarragona

En un context en el que els costos logístics s'han disparat per l'increment dels preus dels carburants, un servei com el de Movertis és una oportunitat per a empreses intensives en mobilitat, com les que treballen en el sector del transport, però també altres com l'atenció sanitària, la distribució, etc. Aquesta start-up tarragonina ha notat un increment progressiu en la demanda dels seus serveis: un software que digitalitza el seguiment i la gestió de les flotes de vehicles i que permet optimitzar el seu funcionament, amb l'increment de l'eficiència que això suposa.

Movertis va créixer un 20% en facturació el 2021 i preveu que aquest ritme es tripliqui aquest 2022 superant el milió i mig. Una dinàmica que ha afavorit l'actual conjuntura, amb els costos disparats al sector del transport. El seu CEO, Pablo Mazón, reconeix que "gràcies al nostre servei les empreses racionalitzen la mobilitat dels seus vehicles, i això es tradueix en una millor gestió, que ara mateix, amb costos molt accentuats, marca la diferència". Mazón explica que "la gestió d'una flota de vehicles pot arribar a ser molt caòtica, però amb un producte com el nostre, que fa el seguiment en temps real, és molt senzill gestionar-la millor".

L'empresa va nàixer com el projecte personal de Pablo Mazón el 2008. Els primers deu anys va créixer poc a poc i bona lletra. A partir de 2019, però, la transformació digital va agafar embranzida al sector del transport i el seu creixement es va disparar, de manera que ara, amb més d'una trentena de treballadors, jo són Top 4 a l'Estat. "És un sector que ha anat incorporant tecnologia poc a poc, però ara ja ha vist que amb eines digitals hi tenen molt a guanyar, hem hagut de fer molta pedagogia, però ara el procés ja ha agafat velocitat i el boca-orella l'està accelerant".

Mazón explica que el seu servei és personalitzat. "La tecnologia està adaptada a la realitat de cada client, però és important fer-los un acompanyament perquè puguin treure-li tot el profit gràcies al know-how que els aportem". Una política que "fidelitza clients, nosaltres apostem pel lifetime value, volem relacions de llarg recorregut amb clients que entenguin el valor que aportem".

Més enllà de la conjuntura actual i de l'imparable procés de transformació digital, un dels secrets de l'èxit de Movertis és el seu funcionament intern. La presa de decisions de Movertis es basa en l'anàlisi de dades permanent dels seus processos: "Tenim mètriques que ens donen molta informació sobre el cost d'adquisició dels clients i això ens permet ser molt precisos a l'hora de planificar la nostra estratègia comercial". De fet, el 2020, que va ser un any en que l'activitat va minvar durant uns mesos per efecte de les restriccions de la pandèmia, van aprofitar per optimitzar internament els seus processos i infraestructures per ser una empresa més eficient. Una bona manera de predicar amb l'exemple.

PERFIL PROPI

Pablo Mazón (35 anys) es va formar en els camps de l'enginyeria i el màrqueting. Va començar professionalment dissenyant sistemes GPS i antirobatori per a particulars, però de seguida va adonar-se del recorregut que tenia la monitorització i racionalització de la mobilitat. Movertis ha donat forma a la seva visió. Una empremta personal que també deixa en la cultura de l'empresa: "Les persones són clau a Movertis: volem jugar la Champions i el perfil dels nostres professionals ha d'encaixar amb aquesta mentalitat". Per això recluten "professionals que vulguin créixer en paral·lel amb l'empresa". Prioritzen perfils ràpids, resolutius, proactius i enfocats al client. "A canvi, els empoderem, els donem autonomia, confiança... una possibilitat real de creixement professional i personal", conclou el CEO de Movertis.

Notícies relacionades