Lotte Energy Materials ratifica la seva inversió a Mont-roig del Camp

El gegant coreà del sector de les bateries invertirà 400 milions d’euros en una planta de producció que estarà operativa el 2025 i crearà 200 llocs de treball

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho; el CEO de Lotte Energy Materials, Kim Yeon-seop, i el director general d’Indústria, Oriol Alcoba.
Redacció / Tarragona

El director general d'Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, el Chief Executive Officer (CEO) de Lotte Energy Materials, Kim Yeon-seop, i l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, es van reunir a la seu del grup Lotte a Seül (Corea del Sud) per ratificar el seu compromís amb la posada en marxa de la planta de làmines de coure (Elecfoil), un component essencial en la fabricació de bateries elèctriques, al municipi del Baix Camp.

Durant la trobada el CEO de Lotte Energy Materials i l'alcalde de Mont-roig del Camp, amb la presència del director general d'Indústria, van signar un acord de col·laboració de totes les parts amb el projecte industrial. Aquest compromís recull els procediments administratius vinculats al projecte, així com mesures de cooperació mútua.

El director general d'Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, va destacar "el compromís de la nova propietat en un projecte clau pel país. Es tracta de la inversió industrial "greenfield" més gran dels darrers 20 anys a Catalunya en un sector estratègic com és el de la mobilitat elèctrica". Alcoba va recordar que "l'aposta per la indústria és un dels principals objectius d'aquest Govern. Per això, estarem al costat de Lotte per treballar conjuntament en el projecte".

Empresa, Generalitat i Ajuntament es van reunir a Seül per signar un acord de col·laboració

En aquest sentit, el CEO de Lotte Energy Materials, Kim Yeon-seop, va posar en valor l'acord que permetrà "establir una associació a llarg termini basada en una estreta cooperació mútua. Volem que la planta de Mont-roig del Camp es converteix en la base per subministrar elecfoild'alta gamma al mercat europeu".

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, per la seva banda, ha explicat que la implantació de Lotte al municipi "suposarà un impuls definitiu al desenvolupament industrial i l'economia local de Mont-roig del Camp, que també beneficiarà al conjunt del territori donada la seva magnitud. La reindustrialització, la creació de llocs de treball i la revitalització econòmica seran importantíssimes. Estem totalment compromesos amb el projecte".

Aquesta és la primera trobada entre el Govern, Lotte Energy Materials i l'Ajuntament de Mont-roig del Camp després que el mes de març passat el grup Lotte comprés ILJIN Materials i assumís el projecte. La primera fase del projecte preveu una inversió inicial de gairebé 400 milions d'euros per la construcció d'una primera planta. Aquesta primera fàbrica de làmines de coure al municipi del Baix Camp està previst que entri en funcionament el 2025 amb una capacitat de producció anual de 30.000 tones d'elecfoil i la creació de 200 llocs de treball.

Notícies relacionades