Ticnova compra Flytech i continua amb la seva estratègia de creixement al mercat professional

La tecnològica reusenca es consolida com una empresa referent a Espanya en serveis per a empreses, administració pública i centres educatius

Joan Ballester, CEO de Ticnova, i Javier Fernández, propietari de Flytech.
Redacció / Reus

Ticnova, la companyia reusenca que té la cadena de botigues de proximitat d'informàtica i electrònica de consum més gran d'Espanya, ha tancat l'operació de compra i adquisició de Flytech, una empresa amb més de 35 anys d'experiència en solucions informàtiques i alta tecnologia per a grans comptes d'administració pública i el canal especialitzat de distribuïdors. Flytech va ser la primera empresa a importar les solucions de Supermicro a Espanya i, actualment, segueix sent referent del fabricant pel coneixement del producte i pel servei de manteniment i garantia postvenda.

Aquesta operació de compra s'ha dut a terme en el marc de l'estratègia de Ticnova per al creixement del negoci B2B i de la política de diversificació als diferents mercats tecnològics on opera el grup iniciat l'any passat amb la compra d'Informàtica Amara. Així, amb aquesta segona adquisició, Ticnova ja es consolida com a referent al mercat de serveis tecnològics per a empreses, administració pública i centres educatius de tot Espanya, a més de reforçar la seva estratègia de diversificació als tres mercats on ja opera el grup: 500 punts de venda, el mercat professional i el canal online.

En aquest sentit, Joan Ballester, CEO de Ticnova, afirma que "fa un any vam incorporar una primera empresa del sector tecnològic professional; hem obtingut unes sinergies molt positives, així que seguim apostant per incorporar més empreses al nostre grup que ens ajudin a consolidar encara més aquesta línia de negoci". Segons Ballester, "el negoci professional està creixent contínuament i es preveu que ho segueixi fent gràcies a la IA i a la ciberseguretat com a dos vectors claus de creixements de les empreses i, per tant, per part nostra, continuarem invertint". "Addicionalment, pensem que el sector necessita, sí o sí, una forta concentració a tots els seus canals per fer front, especialment, a la competència internacional" conclou Ballester. La previsió de Ticnova per al 2024 és que la xifra de negoci superi els 100 MEUR. La gestió tècnica, professional i financera de la compra (Mergers and Acquisitions) de Flytech i també d'Informàtica Amara han comptat amb l'assessorament de Crea Inversion.

Sinergies importants

Amb la compra de Flytech, Ticnova consolida i augmenta la capacitat de servei als seus clients empresarials de tot Espanya, especialment en aquelles solucions en què Flytech és a l'avantguarda tecnològica, com són: entorns hiperconvergents, cloud, emmagatzematge vertical i horitzontal, big data, intel·ligència artificial, HPC, seguretat, vídeo vigilància, GPU, virtualització d'escriptoris, infraestructures virtualitzades, granges de renderització, emmagatzematge definit per software (SDS), workstations, intel·ligència artificial i xarxes d'última generació, entre altres tecnologies. Per la seva banda, Flytech es beneficiarà de la penetració que Ticnova té corporativament a les administracions públiques, centres educatius i grans comptes, a més de comptar amb totes les ofertes i novetats que el grup comercialitza amb la seva extensa gamma de productes.

Segons manifesta Javier Fernández, propietari de Flytech i actual director general, "després de la compra de l'empresa per part del grup Ticnova, l'activitat professional de Flytech seguirà exactament igual que sempre, oferint als clients els mateixos serveis i comptant, és clar, amb el mateix equip de més de vint professionals que ja tenim a l'empresa. A més, ara comptarem amb tota l'experiència del grup Ticnova i l'accés a un portfoli de productes extensíssim". A més, ha afegit que "sempre hem estat una empresa camaleònica al sector. Al seu dia vam apostar per la gestió de les dades i l'accés a aquestes, que és el més valorat i important de qualsevol empresa a tots els nivells. Formant part del grup Ticnova, seguim adaptant-nos als nous temps per continuar sent referents".

Flytech opera des de fa més de 35 anys i té oficines a Madrid i Barcelona. Actualment, factura més de 12 MEUR anuals i ofereix serveis d'alta tecnologia a diferents sectors com: banca, indústria, sanitat, administració pública, assegurances... proporcionant plataformes i solucions informàtiques fiables, fàcils d'adaptar i personalitzades. Tot recolzat per un equip especialitzat de suport tècnic i manteniment i només amb primeres marques capdavanteres de mercat. Flytech és un majorista especialitzat en Supermicro -referent del fabricant pel coneixement del producte-, NVIDIA/MELLANOX, Infortrend, Open-E, Overland, EKWB, Graid, Nexsan, Netgear, Iberlayer, Asus Servidores... A més està certificada i és soci tecnològic de: Intel, AMD, Veeam, VMWRE, Extreme Networks, Microsoft, Lenovo, Hitachi i Fortinet.

Ticnova és un grup amb seu a Reus que està especialitzat en botigues de proximitat en informàtica i electrònica de consum -de les ensenyes BEEP i PCBOX- que es caracteritzen per la seva proximitat, servei i qualitat. A més, compta amb una aliança estratègica i logística amb la cadena APP Informáàtica, gestionant en total més de 500 punts de venda. Ticnova també té divisions especialitzades per a Centres Educatius, Empreses i Administració a les quals proporciona serveis i ofertes concretes, especialment gràcies a la seva pròpia fàbrica de PC, un referent al mercat nacional amb una capacitat de producció diària de 1.000 unitats.

Notícies relacionades