Mas Rosich a la nostra, la il·lusió i el talent del jove alcoverenc Gaspar Caparó

L’establiment, a peu de la carretera que enfila cap a Prades, agafa embranzida per la qualitat i originalitat del seu menú degustació

El jove xef Gaspar Caparó. FOTO: XAVI JURIO.
Fèlix Llovell / Alcover

La rebosteria, variada i casolana.

Mas Rosich a la nostra

Crta Mont-ral s/n km. 1, Alcover

Tels: 685 987 477

masrosichalanostra(ELIMINAR)@gmail.com

www.masrosichalanostra.com

A començaments de l'any 2017 en Gaspar Caparó i tres companyes del Grau de Ciències Gastronòmiques i Arts culinàries del Basque Culinary Center, van agafar les regnes del restaurant Mas Rosich, a la localitat d'Alcover (Alt Camp). L'objectiu era desenvolupar el seu projecte de final de carrera elaborant una cuina creativa, de proximitat i de producte, perfeccionant les tècniques de cocció i elaboració, per adquirir experiència i professionalitat dins del sector. Amb el títol de graduat en Gastronomia i arts culinàries, en Gaspar va fer-se càrrec tot sol de l'establiment, que va batejar amb el nom de Mas Rosich a la Nostra.

El restaurant es troba als afores de la població, a peu de la carretera que enfila cap a Mont-ral i Prades, en un turonet envoltat de vegetació, d'arbres i bones vistes de l'Alt Camp. Un petit rebedor, amb barra de bar, dona pas a un menjador minimalista, rural, mediterrani, de colors grisos i clars, amb xemeneia i sostre de rajola vista, només amb 6 taules per a 22 comensals.

El xef Gaspar Caparó s'ha format en restaurants de referència de la zona de l'Alt Camp, a K l'ermità i a L'Àlamo, tots dos a Alcover. A més ha treballat a l'Atrio, un restaurant amb dues estrelles Michelin situat a Càceres, i al reconegut Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin. Amb només 22 anys té les coses molt clares i la immensa il·lusió per la cuina que trasllada als seus comensals, que aconsegueixen la màxima felicitat a taula. Per això ofereix una carta que combina plats tradicionals de productes de gran qualitat amb elaboracions pròpies, d'autor, fruit de la seva imaginació i amb resultats espectaculars. El menú degustació s'adapta als gustos de cada client.

Un aperitiu de crema de verdura amb tirabec en tempura dona entrada al menú degustació, que continua amb una excel·lent taula d'ibèrics i uns caramels farcits de paté de pollastre casolà amb melmelada de tomàquet. El rap cuit amb llimona sobre una base d'amanida russa, que ve tot seguit, evidencia la creativitat del xef, sense estridències, amb tocs diferents als plats. N'és un exemple el guisat vegetal de ceps i carxofa en tempura. Arribem a la proba de foc que supera l'expectativa amb escreix: l'arròs, a l'estil basc, amb cocotxes de bacallà i cloïsses. Culminem l'àpat amb un deliciós turbot al pil pil de xiribia, emplatat a la mateixa taula. Les postres són per llepar-se'n els dits i l'assortit de rebosteria casolana, és variat i molt gustós. El celler té 18 referències i els vins de la casa són DO Montsant i Terra Alta.