Deliranto reinterpreta 'Carmen' al seu nou menú de tardor-hivern

El xef Pep Moreno s’inspira en l’òpera de Bizet per dona forma a una creativa proposta gastronòmica

Redacció / Salou

L'equip del restaurant Deliranto de Salou (una Estrella Michelín), amb el xef Pep Moreno al capdavant, ha presentat el nou menú degustació per a la temporada tardor-hivern, que es basa novament a 'Carmen', la protagonista de l'òpera de Bizet, un cant a la llibertat de la bella i passional cigarrera. Es tracta d'un guió gastronòmic que vol traslladar el comensal a un viatge de fantasia per tots els plats -26 degustacions al menú extens, i 19 a la versió reduïda-, amb la idea d'anar recreant alguns dels moments àlgids de la història de la bella gitana.

Com sempre, Pep Moreno ofereix una cuina d´experiències que va més enllà dels sabors. "A Deliranto expliquem històries, de manera que tots puguem viure durant unes hores el nostre propi conte, en aquest cas a través d'un menú gastronòmic que t'inspira les emocions i sentiments que transmet 'Carmen', la força de viure com ella vol i no com li manen els cànons, amb un protagonisme de la feminitat ben entesa i la força de la dona".

En aquesta revisió de 'Carmen' de cara a la tardor-hivern canvia el 95% dels plats, amb alguns totalment nous i la reinterpretació d'altres en què es repeteixen ingredients. "Sempre deixem algun propi de cada estació; en aquest menú acaba per Nadal hi ha el caneló típic de l'àvia, a l'estiu sempre hi ha un ajoblanco o un gaspatxo,  ia la primavera no falten les verdures i hortalisses com a protagonistes", explica el xef.

La nova cuina, reformada aquest 2023, torna a tenir el màxim protagonisme per fer més rica l'experiència gastronòmica dels clients, que comparteixen l'aperitiu amb els cuiners en aquest espai: "Sempre és important créixer i millorar, i nosaltres estem obsessionats amb la gent gaudeixi i ho recordi com una vivència molt especial". El nou menú està disponible fins al proper 23 de desembre, data en què Deliranto tanca per vacances fins a l'1 de febrer.

Notícies relacionades