El Morro: gastronomia cubana amb matisos mediterranis

En menys d’un any des de la seva inauguració, el restaurant de Salou s’ha fet un lloc gràcies a una oferta creativa i versàtil

Jorge, Maritza, Lia i Gerardo, propietaris del restaurant.
Helder Moya / Salou

La gastronomia cubana és imprescindible per conèixer la cultura d'aquesta illa carismàtica del Carib i també de la seva gent. Els plats típics de Cuba són un viatge en si per la seva història, amb una vibrant barreja d'elements de la cuina espanyola, africana, aborigen i caribenya. Des de fa vuit mesos, el restaurant El Morro matisa la seva oferta amb plats típics de la Costa Daurada.

El projecte familiar liderat per Jorge Luis Díaz, Maritza Lissabet, Gerardo Castillo i Lianne Díaz té el privilegi de brindar al comensal l'essència de la gastronomia cubana. Pròxim a complir el seu primer aniversari el proper mes d'abril, el restaurant El Morro s'ha consolidat com un restaurant versàtil, d'una relació qualitat-preu molt bona, que treballa amb honestedat i que ha demostrat el seu carisma en el temps que porta obert.

Durant aquest període el xef, Roberto Eguis Villarino, ha sabut conjugar als fogons la cuina tradicional cubana amb accent mediterrani «plats com els 'chicharrones', l'amanida cubana, la 'ropa vieja' o l'arròs fregit són a la nostra carta. Ara bé, d'altres com el suquet de lluç, l'arròs melós, el pop a la gallega o la cua de bou, que són d'aquí, també en tenim a la nostra oferta de temporada.

Joies de la corona del Morro

Una de les creacions culinàries més espectaculars que es poden assaborir a El Morro és el porc rostit amb 'mojo', un clàssic que cal encarregar amb un dia d'antelació per preparar-lo. «La nostra filosofia es basa en una cuina de producte fresc, sense condiments artificials, amb molt d'equilibri entre la gastronomia cubana i mediterrània» expliquen els propietaris del Morro. El restaurant, obert cada dia ininterrompudament de 12h del migdia a 00:00h de la nit, disposa d´un menú diari que inclou primer plat, segon, postres i beguda per 14,5 euros.

La cuina a El Morro és oberta i transparent per a tots els comensals. A nivell culinari també destaquen la iuca fregida, el 'tamal', l'enfilat de gambetes, el 'casquito' de guaiaba amb formatge o la 'panetela' borratxa. «Estem molt a gust a Salou, la clientela que ve repeteix i volem seguir millorant la seva experiència a casa nostra amb més possibilitats de lleure» exposen des de la propietat. El restaurant El Morro té capacitat per a 120 comensals, entre terrassa exterior, menjador interior i planta superior. Adaptat per a persones amb qualsevol minusvalidesa, els accessos i l'ascensor interior permeten a totes les persones accedir a qualsevol punt del local.

Per formalitzar la vostra visita al restaurant El Morro de Salou, heu de trucar al telèfon 977 076 387. El Morro, un 'pedacito' de Cuba a Salou!

Notícies relacionades