El Club Nàutic Cambrils acollirà la nova edició de la regata Carla

La cita esportiva, que es farà per primera vegada a la demarcació, té com a objectiu la recaptació de fons de cara la investigació i cura de la síndrome de Rett

Les polseres de la regata Carla que es posaran a la venda. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Cambrils

Els dies 20, 21 i 22 de setembre el Club Nàutic Cambrils acollirà la IV edició de la regata Carla, una cita esportiva que fins ara s'havia celebrat a Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d’un projecte esportiu i solidari amb la finalitat de recaptar fons de cara la investigació i cura de la síndrome de Rett.

La síndrome de RETT és una malaltia genètica que afecta el desenvolupament neurològic, sobretot de les nenes. La malaltia apareix entre els sis i els divuit mesos per la mutació del gen MECP2, un gen epigenètic que controla l'activitat de molts altres gens. Aquesta mutació provoca un trastorn neurològic complex que produeix una degeneració psicomotora, pèrdua del llenguatge, problemes respiratoris, escoliosi, etc. Es tracta d'una síndrome sense cura, encara que durant les darreres dècades hi ha hagut avenços científics que deixen entreveure la possibilitat de revertir la malaltia.


La regata Carla té com a principal objectiu donar a conèixer la malaltia, recaptar fons per a  trobar una curació, sensibilitzar la societat sobre les dificultats que aquesta malaltia comporta i promoure els valors de la solidaritat i del compromís entre els regatistes i assistents a la trobada esportiva. Els fons recaptats durant la jornada es destinaran a IDIBELL (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) que compta amb un projecte de recerca específic. Les tres primeres edicions de la regata van tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols i van comptar amb gairebé 500 assistents d'arreu de Catalunya.


El divendres dia 20 l'objectiu és fer una gran benvinguda als esportistes participants. Les accions seguiran el dia 21 de setembre amb el registre en les respectives classes i la reunió de patrons prèvia. Les proves començaran a les 12 h. El diumenge 22 de setembre a la tarda hi ha prevista la festa de clausura amb l'entrega de trofeus. La Regata Carla - XIII Trofeu Cambrils a Bon Port (Nivell 2) es tracta d'una competició de Làser 4.7, Làser Radial, Làser Standard, 420, 29er i Optimist.

El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, assegura que "és tot un repte pel club ser seu de la regata els pròxims tres anys. Club i regata Carla tenen valors comuns molt importants com són el compromís i la solidaritat. D'aquí el repte de tenir-la, cuidar-la i fer-la créixer en els anys que la tindrem a Cambrils", ha assegurat.


Les polseres solidàries de la regata Carla, disponibles al CNCB


Amb la finalitat de començar a difondre el missatge de la regata Carla, el Club
Nàutic Cambrils ha posat a la venda les polseres solidàries on els beneficis
obtinguts van directament destinats a la investigació d'aquesta malaltia.
En les setmanes vinents el CNCB té per objectiu establir diferents acords i
convenis de col·laboració amb les administracions amb la finalitat de difondre el projecte arreu del territori.

Notícies relacionades