El preu de compra del metre quadrat cau un 12% a la demarcació de Tarragona

A Catalunya, però, es registra un increment del 5,6% impulsat per les demarcacions de Girona i Lleida

Redacció / Tarragona

A Catalunya l’increment del preu de compra del metre quadrat en el segon trimestre ha estat del 5,6% en relació al mateix període de l’any passat. Girona impulsa l’augment amb un 11,8%, mentre que Lleida puja un 5,9%, unes dades que contrasten amb els descensos a Barcelona (5%) i de Tarragona.

El preu de compra del metre quadrat a la demarcació de Tarragona va caure un 12% en relació al segon trimestre de l’any passat tal com consta en les dades publicades per Ministeri de Foment. Tarragona és la demarcació de tota Catalunya on la caiguda és més gran, per darrere de Barcelona, que pateix una davallada del 5%. En canvi, a Girona el preu del metre quadrat ha augmentat un 11,8% i a Lleida un 5,9%, un fet que ha impulsat un creixement global a Catalunya del 5,6%. El preu actual del metre quadrat a Tarragona és de 102,5 euros.

La caiguda de preus a Tarragona té, però un contrapunt si s’observa l’evolució de preus del metre quadrat enguany. Així, la demarcació registra un augment del 4,1% en relació al primer trimestre del 2019. Així, en aquest lapse de temps —entre el primer i segon trimestre del 2019— Girona puja un 11,7%, Barcelona cau un 5% i Lleida un 6,3%.

Pel que fa a les transaccions immobiliàries, aquestes han caigut un 34,8% a tota Catalunya en relació al segon trimestre del 2018.

Notícies relacionades