L'autoconsum d'energia fotovoltaica, a l'alça

Així ho asseguren els experts que han format part de la jornada tècnica que s'ha celebrat a la Cambra de Comerç de Reus

Un moment de les ponències dels participants en la jornada. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El sector viu un "boom" arran de la derogació de l'anomenat 'impost al sol', creant un marc legislatiu molt favorable per a aquestes inversions.

“És un moment de doble oportunitat per a les empreses, perquè poden reduir la seva factura elèctrica i, al mateix temps, ser més sostenibles mediambientalment". Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, ha mostrat el seu optimisme en un sector, el de l’energia fotovoltaica, que viu un “boom” arran de la derogació de l'anomenat 'impost al sol', creant un marc legislatiu molt favorable per a aquestes inversions. Just ha fet aquesta afirmació en el marc de la jornada tècnica sobre autoconsum fotovoltaic que ha organitzat l’entitat que presideix.

"Aquell impost era més dissuasori que una altra cosa, perquè no es va arribar a aplicar, però evidentment que s'hagi suprimit és molt positiu, perquè era un gran fre", ha dit Marc Segura, coordinador de la Comissió de Sostenibilitat i Energia de la Cambra reusenca que ha refermat la seva convicció en un “marc regulador estable” per aquesta mena d’energia.

Així, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus ha assegurat que el consistori està fent una aposta decidida per “impulsar aquest tipus d'energia als edificis municipals perquè redueix els costos i disminueix l'empremta mediambiental”, mentre que Gerard Pagés, coordinador de la Comissió d’Indústria de la Cambra, ha afirmat que “el cost de les instal·lacions ha baixat molt, i això significa amortitzacions més curtes”. Una amortització que ha assenyalat que eren inferiors a cinc anys.

Notícies relacionades