Els cursos de formació en Big Data impulsats pel Clúster TIC, la Fundació Telefònica i l'Ajuntament de Reus volen inserir almenys el 50% dels seus participants

Una vintena de joves en atur d'entre 18 i 35 anys poden beneficiar-se per primera vegada a Reus d'aquest programa de la Fundació Telefònica

La formació en Big data va començar divendres passat i se'n beneficien una vintena de joves. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Afavorir la inserció laboral de joves a través de la formació en l’àmbit de les TIC. Amb aquest objectiu, la Fundació Telefònica, l'Ajuntament de Reus i l'associació Clúster TIC han unit esforços per portar a Reus cursos gratuïts en Big Data per a joves en atur.

Els cursos, que una vintena de joves van començar el passat divendres, tenen un durada de dos mesos i es realitzen en el marc del conveni per al desenvolupament del programa 'Conecta Empleo' de la Fundació Telefònica. S'adrecen a joves d'entre 18 i 35 anys en atur, amb el compromís d'inserir laboralment el 50% dels participants que superin el curs. La temàtica dels cursos és el Big Data Processing, que es fa a l'edifici que el CEPID té al Tecnoparc, i el Big Data Visualizations, al Centre Cívic del Carme.
El regidor de Promoció Econòmica del consistori reusenc i president del Clúster TIC, Marc Arza, ha destacat «la necessitat de formar joves en un sector que cada cop té més demanda al territori».

Els joves aprendran amb el curs de Big Data processing a aconseguir informació dins les grans quantitats de dades per millorar el negoci

Els participants als cursos adquiriran coneixements i habilitats que els permetran utilitzar el Big Data a les empreses. En el cas del 'Big Data Processing', aprendran a aconseguir informació dins les grans quantitats de dades per millorar el negoci i en el de 'Big Data Visualization' a visualitzar les dades en aquest entorns per presentar qualsevol tipus d'informació d'una manera visual i senzilla.

El projecte 'Conecta Empleo' està desenvolupat per la Fundació Telefònica arreu de l'Estat, per tal d'afavorir l'empleabilitat jove en l'àmbit digital i arriba a Reus per primera vegada a través de l'acord a tres bandes entre la Fundació Telefònica, l'Ajuntament de Reus i l'associació Clúster TIC.

Aquest projecte arriba a Reus per primera vegada a través de l'acord a tres bandes entre la Fundació Telefònica, l'Ajuntament de Reus i l'associació Clúster TIC

La Fundació Telefònica s'encarrega de la selecció de candidats i n’assumeix la formació, la realització d'acccions per aconseguir la inserció laboral dels alumnes, la cerca i selecció de mentors i gestiona la plataforma per facilitar la inscripció dels alumnes i els continguts del curs.
L'Associació Clúster TIC, integrada per més de 40 empreses i institucions amb l'objectiu de promoure i contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector TIC a la ciutat de Reus, es compromet a col·laborar en la inserció d'almenys el 50% dels alumnes que superin els cursos.
L'Ajuntament de Reus ha posat a disposició els equipaments per la formació i per fer els processos de selecció i les entrevistes personals i en farà seguiment i avaluació de les accions formatives.

Notícies relacionades