Quatre instituts de secundària guanyen els premis InJUè de la Diputació de Tarragona

Els guardons volen formentar l'esperit emprenedor dels més joves en un projecte on s'han presentat un total de 325 alumnes d'11 centres educatius

Una imatge dels guanyadors. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Institut Joan Guinjoan (Riudoms), l'Escola Santa Teresa de Jesús (Tarragona), l'Institut Jaume Huguet (Valls) i l'IES Jaume I (Salou) han estat els guanyadors de la primera edició dels premis.

L'Institut Joan Guinjoan (Riudoms), l'Escola Santa Teresa de Jesús (Tarragona), l'Institut Jaume Huguet (Valls) i l'IES Jaume I (Salou) han estat els guanyadors de la primera edició dels premis InJUè Emprèn impulsats per la Diputació de Tarragona amb la col·laboració de la Fundació Universitat Rovira i Virgili. L'objectiu dels guardons és fomentar l'esperit emprenedor entre l'alumnat d'ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i Cicles Formatius de Grau Superior.

Els projectes guanyadors han estat triats entre els 63 que es van presentar que corresponien a un total de 325 alumnes d’11 centres educatius. L'Institut Joan Guinjoan (Riudoms) va ser el guanyador de la categoria ESO amb un projecte que desplaça les zones d'aparcament de primera línia de platja tot fomentant el transport públic. En la categoria Batxillerat, l'Escola Santa Teresa de Jesús (Tarragona) va guanyar el premi amb el plantejament d'un llibre didàctic i una aplicació de mòbil amb jocs per motivar la neteja de platges i la cura del medi ambient. Els alumnes de l'Institut Jaume Huguet (Valls) van ser els guardonats en la categoria Cicle Formatiu de Grau Mitjà amb el projecte d'una cooperativa que fomenta els àpats de quilòmetre zero, l'activitat física i les noves tecnologies. En la categoria Cicle Formatiu de Grau Superior, l'alumnat de l'IES Jaume I (Salou) es va endur el premi pel projecte d'una plataforma mòbil que posa en contacte propietaris d'horts amb persones que volen viure l'experiència de ser pagès.

Els quatre projectes guanyadors rebran un premi de 1.000 euros que els centres educatius podran destinar a la realització d'activitats que fomentin l'emprenedoria, com visites a fires, xerrades divulgatives o cursos formatius. A més, també es van lliurar quatre reconeixements, un per a cadascuna de les categories, a l'Institut Joan Guinjoan (Riudoms), l'Institut Baix Camp (Reus), l'Institut Jaume Huguet (Valls) i l'Institut de l'Ebre (Tortosa). Els alumnes guanyadors rebran assessorament tècnic durant un any per part de la Diputació de Tarragona i les entitats col·laboradores per tal de desenvolupar el projecte guanyador.

Notícies relacionades