La Generalitat crea un directori de 3.000 empreses per promoure la internacionalització del teixit industrial català

La plataforma Catalonia Industry Suppliers s'emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria i suposa una eina perquè fabricants, importadors i inversors internacionals trobin proveïdors i socis a Catalunya

La consellera Àngels Chacón durant la presentació del directori. FOTO: ACN.
Redacció / Barcelona

El directori classifica els proveïdors industrials en 35 sectors i inclou un llistat de més de 32.200 productes i serveis

El Departament d'Empresa i Coneixement ha creat un directori de 3.066 empreses industrials de Catalunya per "promoure" la internacionalització del teixit industrial català. La plataforma 'Catalonia Industry Suppliers' s'emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria, consensuat pels partits polítics i els agents socioeconòmics "amb representativitat reconeguda". "És una eina pionera que ha de permetre als fabricants, importadors i inversors internacionals trobar proveïdors i socis a Catalunya", ha explicat la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en l'acte de presentació. El directori inclou empreses industrials exportadores amb més de deu treballadors i una facturació superior als dos milions d'euros.

Aquesta eina incorpora un cercador intel·ligent en anglès que permet trobar tant empreses com productes industrials específics de Catalunya amb l'objectiu de connectar-les amb clients internacionals. Cada empresa de la plataforma disposa d'una fitxa amb informació com el sector d'activitat, els productes que fabrica i els seus usos o el llistat de plantes productives, entre altres dades. En total, el directori classifica els proveïdors industrials en 35 sectors i inclou un llistat de més de 32.200 productes i serveis.

Totes les empreses del directori són exportadores i tenen centres de producció a Catalunya. De mitjana, les companyies de la plataforma obtenen el 45% de la seva facturació a través de la venda de productes a altres països i gairebé el 20% de les empreses tenen filials a l'estranger. "Busquem empreses que tenen l'estructura preparada per internacionalitzar-se", ha manifestat la consellera.

Prop de la meitat de les empreses del directori facturen entre cinc i cinquanta milions d'euros i el 60% té una plantilla d'entre deu i cinquanta treballadors. A més, el 94% de les companyies tenen més de deu anys de vida. A escala territorial, el 20% de les plantes productives estan situades al Vallès Occidental, seguit del Barcelonès i el Baix Llobregat, amb un 13,5% i un 12,2%, respectivament.

"Fem una crida als agents socioeconòmics que s'afegeixin a fer de multiplicadors i prescriptors", ha afegit la consellera. En total, hi ha 17.000 empreses exportadores regulars a Catalunya.

Notícies relacionades