Una desena d’empreses viatjaran a Ruanda i Uganda amb la Cambra de Tarragona

Sectors com la construcció, l’agricultura les infraestructures o el turisme presenten grans oportunitats

Redacció / Tarragona

Una desena d'empreses, vingudes d'arreu de l'Estat i de sectors productius diversos, participaran a la missió comercial presencial que la Cambra de Tarragona ha organitzat dels dies 28 de març al 4 d'abril a Ruanda i Uganda, destins que sumen prop de 56 milions d'habitants. 

Roberto Barros, director d'Internacional i coordinador d'aquesta missió, explica que "Uganda és una economia cada cop menys depenent del seu veí Kènia. Ofereix moltes sorpreses agradables a les empreses que hi estan desembarcant amb nosaltres. Amb creixements del quatre al sis per cent anuals, s'hi detecta força activitat en els sectors de la construcció, agricultura, infraestructures i turisme. Val a dir que l'agricultura és una de les principals fonts de riquesa i, per tant, cal estar atents a la seva evolució." 

Pel que fa a Ruanda, Barros explica que "hi vam organitzar la primera missió l'any 2012. La cooperació internacional després del genocidi de 1995 ha canviat la imatge d'aquest país, i actualment és un dels destins mundials que més ha millorat pel que fa a les facilitats per a fer-hi negocis. Els darrers anys hem vist com començaven a importar directament sense haver de passar per distribuïdors de Kènia." 

La Cambra de Tarragona és un referent nacional pel que fa a la seva experiència i coneixement dels mercats africans, sobretot dels subsaharians, on fa més de 30 anys que hi organitza missions comercials. 

Notícies relacionades