46 establiments participen a la 13ena edició de la ruta de tapes Ganxet Pinxo de Tardor

La ruta, que es presenta avui a l'espai de la Llotja, canvia el format de la guia amb una millor presentació de les tapes participants

Els organitzadors de la Ganxet Pinxo de Tardor amb alguns dels plats que es podran tastar a la ruta. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Ganxet Pinxo de Tardor arriba a la seva 13a edició i celebra 6 anys d'activitat en plena forma. Quaranta-dos establiments participaran en aquesta edició de la ruta de tapes i els  restaurants reusencs Capsa Gaudí, El Círcol, Més que tapes i Vermuts Rofes Restaurant oferiran, a més, el menú de tapes al preu de 30 euros. 

Josep López, casteller dels Xiquets de Reus i imatge de la ruta de tapes de tardor, donarà el tret de sortida avui a la Ganxet Pinxo durant la festa d'inauguració, que es farà a l'espai de la Llotja, a la plaça Prim.

Una edició més la Cambra de Comerç de Reus i Estrella Damm, patrocinadors de l’esdeveniment, s’han fet càrrec del cost de la inscripció dels establiments participants, que oferiran una tapa i un quinto d'Estrella Damm per 2,5 euros. Hi haurà la possibilitat de votar les millors tapes i entre els participants es lliuraran els 3 premis populars que atorgaran els clients per votació popular; els 3 professionals, el premi Damm a la tapa que millor marida amb la seva cervesa i el Ganxet Llengua que atorga el Centre de Normalització Lingüística a l'establiment més sensible en l'ús de la llengua catalana. També hi haurà un premi especial a la millor tapa elaborada amb l'oli DOP Siurana.

Una de les novetats d’aquesta edició és el nou disseny de la guia de tapes, la Ganxeta, que s’estrena en format llibret i que també es podrà descarregar al web www.ganxetpintxo.cat

La Ganxet Pinxo torna a col·laborar amb el Banc de Sang i amb la DO Oli Siurana amb degustacions gratuïtes

Un any més la Ganxet Pintxo repeteix la campanya amb el Banc de Sang de l’Hospital de Sant Joan i amb la col·laboració del Denominació d'Origen Protegida de l'Oli Siurana. Tothom que s’acosti a donar sang rebrà dues tapes gratuïtes i dos tiquets per l'Esmorzar Popular de la festa de l'oli nou que es farà a Reus els dies 17 i 18 de novembre. La col·laboració amb la DOP Siurana també ha servit per realitzar una sessió tècnica, adreçada als restauradors, que va fer-se dilluns a la seu de la Cambra de Comerç de Reus.

La ruta de tapes promocionarà també esdeveniments culturals de la ciutat, en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana

La Ganxet Pintxo col·labora enguany amb la Capitalitat de la Cultura Catalana amb la difusió de l’espectacle “El taller de la Història” del grup de teatre del Taller Baix Camp i que es podrà veure el 23 de novembre al Teatre Bartrina. A més, la ruta donarà suport al Festival Accents de pop, rock i folk de Reus amb el concert de l'acordionista de Guillem Anguera, diumenge 5 al Bartrina. Els guanyadors dels enigmes del Ganxet Mot, en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística, tindran entrada gratuïta. A més, la ruta de tapes col·labora amb el festival de cinema Memorimatge.

Notícies relacionades