UGT i CCOO avisen d'un allau d'ERTO a la restauració i l'hostaleria

Els sindicats avisen que hi ha empreses que no compleixen les normes de seguretat per als treballadors

Una foto d'un cambrer durant el Ganxet Pinxo de Reus. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Fins ara hi ha 23 expedients cursats, la majoria de bars, restaurants i hotels, però també del sector industrial

Els sindicats UGT i CCOO adverteixen que el sector de la restauració i de l’hostaleria seran els principals damnificats en l’allau d’ERTO que es preveu al Camp de Tarragona. "Ara començava la contractació. Haurem d'agafar les dades de l'atur de l'any passat de març, abril i maig i comparar-les amb les d'enguany. Serà totalment a la inversa", ha vaticinat Joan Llort, secretari general de la UGT a Tarragona. En la seva opinió, cal "aguantar els llocs de treball per, quan es torni a generar l'activitat, tornar-ho a engegar tot i que s'hagin perdut els mínims llocs de treball".

La seva homòloga de CCOO, Mercè Puig, ha avançat que hi ha diverses empreses que estan pendents de la resolució del departament de Treball per saber si s'accepta l'ERTO que han presentat. Alhora, ha alertat que pot haver-hi companyies que aprofitin el sotrac econòmic causat pel coronavirus per "colar" acomiadaments que ja tenien previstos anteriorment o que ja havien estat denegats. "Haurà de ser Treball qui ho esbrini", ha apuntat.

Puig també ha remarcat l'impacte que pot haver-hi en la indústria del Camp de Tarragona, "molt interconnectada" amb el turisme i amb el sector serveis. Per ara, "la majoria de la indústria segueix treballant perquè s'han aconseguit flexibilitzar horaris i fer torns, encara que baixi la demanda".

els responsables sindicals han assegurat que hi ha algunes companyies que incompleixen les normes de seguretat adoptades per evitar el contagi dels treballadors per covid-19 i que ja han posat algun cas en mans de la Inspecció de Treball.

Notícies relacionades