IDETSA, nou centre col·laborador de l’ACTIC

El Viver d’Empreses de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà un punt d’avaluació en l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació

A partir del 28 de novembre podran fer-se les proves de l'ACTIC a IDETSA. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant

L'empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, IDETSA, ha rebut l'autorització de la Generalitat de Catalunya per ser un centre col·laborador de l'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC). A partir del 28 de novembre ja s’hi podran fer les proves d’obtenció d’aquest certificat.

L'ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L'ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador que s'avalua automàticament. La prova és telemàtica, encara que s'ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades. A partir del 28 de novembre, aquesta prova es podrà fer ja al Viver d'empreses d'IDETSA.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d'aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

Per obtenir més informació cal trucar al telèfon d'IDETSA 977 820 820 i al web www.actic.gencat.cat

Notícies relacionades