Els càmpings aproven l'arribada de la desescalada del confinament però avisen que hi ha molts dubtes per resoldre

la Federació Catalana de Càmpings considera que la informació que hi ha en aquests moments sobre el pla no és prou clara ni precisa i s’està a l’espera de conèixer els serrells de la nova normativa

Una imatge d'arxiu d'un càmping. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L’ens federatiu lamenta, per exemple, ue no quedi clar quin són els protocols en espais comuns (com ara piscines, sanitaris, zones esportives), i que es puguin obrir.

La Federació Catalana de Càmpings, de la qual formen part un nudrit grup d’establiments de les comarques tarragonines, ha celebrat la desescalada del confinament anunciada pel govern central però però lamenten la gran incertesa que provoca i mantenen que falten moltes respostes.

"Necessitem tenir garanties absolutes per poder iniciar l'activitat", afirmen des de l’entitat mentre consideren un despropòsit que no quedi clar quin són els protocols en espais comuns (com ara piscines, sanitaris, zones esportives), i que es puguin obrir. D’altra banda, el sector considera clau que hi hagi mobilitat; i, en aquest sentit, reclama que es pugin obrir les fronteres. "El nostre sector depèn molt del turisme internacional; aquest és un element clau i demanem que es concreti. El turisme intern és important però no suficient per a nosaltres", s'afegeix . També preocupa que la prohibició de circular entre províncies fa que el sector tingui poques possibilitats de generar ocupació dels allotjaments sobretot a les zones menys poblades.

"Els nostres establiments tenen l'avantatge que estan situats a l'aire lliure, que hi ha una separació entre parcel.la i parcel.la, i que moltes caravanes i autocaravanes tenen els seus propis serveis i, per tant, en les primeres fases de desconfinament no han de fer servir serveis sanitaris comuns" s'assegura des del sector.

Notícies relacionades