El Women 360º Congress Tarragona conclou que cal "feminitzar l'economia"

L'esdeveniment s'emmarca dins el congrés Salut, Benestar i Empresa per a Directives i Empresàries celebrat per primer cop a la ciutat de Tarragona en realitat virtual 3D

Una imatge virtual del congrés que es fa en 3D. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El congrés fomenta els valors de la visibilitat de la dona en l'alta direcció, la tecnologia, la sostenibilitat i la cura de la salut

Tarragona ha estat la seu per primera vegada del Women 360º Congress, un esdeveniment que fomenta els valors de la visibilitat de la dona en l'alta direcció, la tecnologia, la sostenibilitat i la cura de la salut. El congrés, que ha comptat amb la participació d’un centenar de persones, està emmarcat en la 13a edició del Congrés Salut, Benestar i Empresa per a Directives i Empresàries, que se celebra des de l'any 2014 i que és tot un referent a Barcelona.

“S’ha de feminitzar l’economia. La igualtat de gènere és un motor per al progrés econòmic”, ha dit Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat. Aquesta edició especial ha estat organitzada per Women 360° Congress, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Bamboo Comunicació. També hi ha participat la rectora de la URV, Maria José Figueras, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Entre les ponències, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez, ha alertat que les dones catalanes "són les més estressades d'Europa" i ocupen la cinquena posició a escala mundial en aquest apartat. Ha lamentat que el col·lectiu encara ha d'afrontar una situació d'opressió sistemàtica i de precarització laboral.

La trobada ha comptat amb el suport de l'Associació de Dones Empresàries i Directives de Tarragona (AEDT), l'Associació de la Dona Empresària i Emprenedora de les Comarques de Tarragona (ADEE), els col·legis de Metges i Farmacèutics de Tarragona, així com la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de les Dones i l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona, entre altres entitats.

Notícies relacionades