La FEHT demana l'exoneració d'impostos com l'IBI i l'IAE als establiments del sector turístic

Si no es fa, assegura, perilla la supervivència de molts negocis després d'una temporada d'estiu amb baixa ocupació per la Covid-19

Un hotel de Salou. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona també es demana la creació d’ERTO específics per al sector.

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT) veu perillar el sector després d’un estiu complicat, amb baixa ocupació, per culpa de la Covid-19. D’aquesta manera, des d’aquesta entitat es vol que l’administració exoneri del pagament d’alguns impostos com l’IBI i IAE els negocis del sector o que es facin uns ERTO específics.

Les peticions de la FEHT van en la línia de les de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFECAT) i de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT), que demanen la creació d'un pla de xoc per abordar la recuperació del tursime, així com implantar un pla de reactivació del turisme amb mesures sanitàries, laborals i fiscals concretes "i de màxima urgència".

Pel que fa als ERTO específics, segons la FEHT haurien de permetre "l'entrada i sortida de treballadors en funció de la conjuntura turística" i comptar amb una "exoneració total de la Seguretat Social dels que queden dins l'ERTO". A més, aquests nous ERTO han reclamat que estiguin actius "com a mínim fins a la Setmana Santa del 2021".

Notícies relacionades