La Generalitat donarà ajuts de fins a 40 milions d'euros a la restauració i els centres d'estètica

Els beneficiaris rebran una quantitat màxima de 1.500 euros

La consellera de presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa. FOTO: ACN.
Redacció / Barcelona

El Govern també ha aprovat una partida de 20 milions d’euros per a préstecs que es concediran en quantitats de 15.000 euros.

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la subvenció de 40 milions d'euros adreçada a autònoms i petites, mitjanes i micro empreses del sector de la restauració i estètica i bellesa, segons ha explicat la consellera de presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. El Govern considera que el tancament temporal dels establiments ha suposat una caiguda "dràstica" de la facturació per a aquestes empreses i ha obert la porta a "ampliar" els ajuts en funció de les necessitats. En paral·lel, l'executiu ha activat una línia de préstecs de vint milions d'euros a través d'Avalis de Catalunya i l'ICF per impulsar la "reactivació" de la restauració i el comerç.

"L'objectiu dels préstecs és impulsar els negocis de restauració i comerç, apostant per nous models de negoci que contribueixin a rellançar l'activitat, cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar el manteniment dels llocs de treball", ha assegurat la també portaveu del Govern.

Els destinataris dels préstecs seran persones treballadores autònomes i microempreses del sector de la restauració i el petit comerç que hagin vist afectada la seva activitat per la pandèmia. La línia de préstecs compta amb l'aval del 100% d'Avalis de Catalunya.

L'import dels préstecs s'ha fixat en 15.000 euros, més les despeses de risc i mutualitats inherents a Avalis de Catalunya. Els destinataris podran demanar els crèdits a cinc anys amb un any de carència inclòs en el termini.

Pel que fa a la línia de subvencions de 40 milions, l'import màxim concedit per a cada beneficiari serà de 1.500 euros. Per garantir la "màxima agilitat" en l'accés als ajuts, el Govern ha establert un calendari amb l'objectiu de simplificar la tramitació. L'acord preveu un termini de cinc dies perquè els establiments afectats traslladin de forma telemàtica les sol·licituds de subvencions, que s'articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Notícies relacionades