El Consorci d'Aigües de Tarragona inverteix més de 5,5 milions d'euros a revisar la canonada principal

En la primera fase es van detectar 5 tubs que necessitaven reparacions per un import superior als 600.000 euros

Imatge de les obres de reparació. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Amposta

Segons l’empresa que ha revisat tota la canonada, la xarxa es troba en línies generals en un molt bon estat de salut estructural,

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha finalitzat les obres de reparació de 5 tubs de la canonada principal de distribució que necessitaven reparacions. Les deficiències trobades en aquests elements es van detectar gràcies a la inspecció del tram principal de la xarxa de distribució. El cost de la revisió en la seva primera fase ha estat de 2,25 milions d’euros. La segona fase està prevista pel 2021-2022, i el total de la inversió de la revisió de tota la canonada principal tindrà un cost de 5,5 milions d’euros.

Els 5 tubs que s’han arranjat ara es troben als termes municipals de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar, Mont-roig del Camp i Cambrils. Les reparacions d'aquests tubs DN-1600 es van començar el passat 20 d'octubre i aquest dimarts 1 de desembre estaran tots canviats per tubs nous i en bon estat, allunyat-se la possibilitat d'una situació fortuïta com la que es va viure el dia 3 de gener. El cost de la reparació ha estat de 612.123,06 euros i l’ha fet l'empresa Acsa Sorigué.

L’informe de la revisió de la primera fase, d’uns 75 km apunta que dels més de 12.500 tubs inspeccionats, només el 0,3% tenen alguna patologia (33 tubs). En paraules de la mateixa empresa adjudicatària, la xarxa es troba en línies generals en un molt bon estat de salut estructural, tenint en compte que dels estudis fets amb aquest sistema les xarxes inspeccionades solen tenir un ràtio al voltant del 3-5%.

Notícies relacionades