L'AEQT es compromet a implantar un sistema propi de seguretat

L'associació emprearial de la indústria química assegura que el full de ruta pels pròxims anys contempla també la millora en la transparència

Una imatge de la planta d'Iqoxe accidentada. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L'Associació Empresarial Química de Tarragona a constituït un grup de treball específic per analitzar l'accident d’ara fa un any.

A les portes del primer aniversari de l’accident més greu en la història de la indústria química de Tarragona, el de l’empresa Iqoxe, que va ocòrrer el 14 de gener del 2020, l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) anuncia que el seu pla estratègic pels pròxims anys se centrarà en un sistema propi de “gestió de la millora continuada de la seguretat”, així com el reforç del diàleg i la transparència, tal com ha afirmat en un comunicat.

Així, l’AEQT destaca que durant aquest últim any ha intensificat la col·laboració amb l’administració catalana per a la redacció i implantació del nou Plaseqta i que també ha constituït un grup de treball específic per analitzar l’accident. El cas d’Iqoxe, assegura l’AEQT, ha impulsat moltes de les empreses del sector a revisar els seus protocols de seguretat i a “reavaluacions de riscos i de barreres de seguretat, o també de llocs de treball, per tal de reconfirmar que efectivament es corresponien amb les previsions i els estàndards adequats, així com també l'adaptació dels seus plans d'autoproteció al nou Plaseqta”.

“La indústria és la primera interessada a conèixer què va passar i per què”, diu l’AEQT, mentre reitera el seu condol a les víctimes de l’accident de l’any passat.

Pel que fa a la transparència i el diàleg, l’associació es compromet a “explicar millor què és el sector químic i a informar-ne amb transparència i immediatesa” i, per a fer-ho, potenciarà les seves xarxes socials i renovarà el seu web.

Notícies relacionades