Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol destinen 15.000 euros a projectes socials a Tarragona

Els projectes de l'Associació d'Asperger-Tea del Camp de Tarragona, la Fundació Estela i l'Associació Jove Gitana són els premiats

Una imatge dels guanyadors de "Transforma tu energía", una altra de les col·laboracions de Repsol amb l'entorn. FOTO: CEDIDA.
Redacció / La Pobla de Mafumet

Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol a Tarragona han atorgat els ajuts corresponents a la convocatòria per a projectes socials que es desenvolupen al territori. Aquesta convocatòria s'emmarca dins del compromís de Repsol de contribuir al benestar de la societat, millorar la qualitat de vida de les persones i aconseguir un major desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural, especialment a les zones on l’empresa té presència.

En aquesta primera convocatòria, 19 projectes han optat a obtenir els ajuts. Finalment, els 3 projectes que rebran els ajuts econòmics per part de la Fundación són l’Associació d'Asperger-Tea del Camp de Tarragona, pel projecte “Stop bulling/Patis actius, patis per a tots”, amb un ajut econòmic per valor de 9.700 €; la Xarxa Sta. Tecla/Fundació Estela de Protecció als Disminuïts Psíquics, pel projecte “Afavorim l'esport/Pràctica esportiva per a persones amb discapacitat”, amb 3.500 € i, finalment, l’Associació Jove Gitana de Tarragona amb el projecte Gitan@s amb estudis, Gitan@s amb futur” dotat amb un ajut de 1.800 €.

El projecte "Stop bulling/Patis actius, patis per a tots" de l'Associació d'Asperger-Tea del Camp de Tarragona té com a principal objectiu que nens i adolescents amb TEA puguin participar i gaudir de les activitats socials que es realitzen a l'hora del pati al seu centre educatiu, tal i com ho fan els seus companys. Aquest projecte ha rebut un ajut econòmic per valor de 9.700 €.

Per la seva banda, la Xarxa Sta. Tecla/Fundació Estela de Protecció als Disminuïts Psíquics, amb el projecte “Afavorim l'esport/Pràctica esportiva per a persones amb discapacitat” té la finalitat de promocionar l'esport com a hàbit saludable i generador de benestar entre els usuaris de l'STO i SOI (Servei de Teràpia Ocupacional i Servei d'Orientació i Integració), mitjançant la participació en els campionats territorials i de Catalunya organitzats per la Federació ACELL.

La Fundació Repsol financia el 40% del cost total de cadascun dels projectes socials seleccionats

L'objectiu del projecte es fomentar beneficis indirectes com el treball en equip, el compromís, l'autonomia personal i social, relacions interpersonals, autoestima, autorealització i activitats de la vida diària i la higiene. L'ajut destinat a aquest projecte és de 3.500 €.

L’Associació Jove Gitana de Tarragona, pel projecte “Gitan@s amb estudis, Gitan@s amb futur” (atenció a nens i nenes mentre els seus pares estudien al centre) pretén elaborar un pla d'extensió del temps educatiu, on els nens i nenes gitanos que no realitzen activitats extraescolars, puguin participar en activitats de reforç i suport al currículum educatiu. Al mateix temps, els seus pares, mares i familiars estaran estudiant per poder obtenir el graduat escolar. La iniciativa rebrà 1.800€ d'ajut.

Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol a Tarragona han destinat un total de 15.000€ en concepte d'ajuts. Aquesta quantitat representa un finançament del 40% del cost total de cadascun dels projectes socials seleccionats.

Notícies relacionades