El Tecnoparc, nou membre de la xarxa de parcs tecnològics de l'estat

Les instal·lacions, la superfície dedicada a les empreses i la innovació, alguns dels arguments que li han valgut l'accés a aquest grup

El Tecnoparc forma part d'un grup on hi ha 52 parcs tecnològics. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya compta compta amb 14 membres com el Parc UPC, La Salle Technova Barcelona, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i Barcelona Activa, entre d'altres.

El Tecnoparc de Redessa ha entrat a formar part de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) i de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), com a soci de les dues entitats. Això suposa un reconeixement a la feina del Tecnoparc i, sobretot, a la certificació de les seves instal·lacions i serveis. De fet, alguns dels requisits per entrar a formar part d'aquestes entitats són comptar amb terreny per a empreses, instal·lacions que dotin al parc de serveis comuns i suport a la innovació a través de vincles amb universitats o centres d'investigació, a més de la presència d'empreses innovadores al parc tecnològic, entre d'altres.

El Tecnoparc abasta una zona de 165 hectàrees en la qual REDESSA té dos centres d'empreses: el de Tecnoredessa, de 6.400 m2 i que compta amb 30 empreses instal·lades i gairebé 600 professionals; i el del Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), que té una superfície de 4.200 m2 i compta amb 8 empreses instal·lades i uns 360 professionals. L'APTE i la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya han valorat positivament també l'enfoc cap als sectors TIC, agroalimentari, sanitat i turisme i la presència de la seu del Clúster TIC i l'Escola TIC en aquesta zona, a més del projecte de la incubadora TIC i l'aposta per la creació d'startups i spinoffs.

"Aquest tràmit és un pas més a favor de la innovació i el coneixement per consolidar la ciutat com a pol de creixement econòmic i de captació i retenció de talent, alhora que reforcem els lligams amb la comunitat científica i educativa", diu Teresa Pallarès, regidora d'Economia i Coneixement i consellera delegada de REDESSA.

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya compta actualment amb 52 socis i amb la col·laboració de 44 universitats espanyoles. Hi treballen gairebé 180.000 professionals, dels quals més d'una quarta part es dedica a tasques d'I+D. De la seva banda, la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya compta compta amb 14 membres com el Parc UPC, La Salle Technova Barcelona, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i Barcelona Activa, entre d'altres.

Notícies relacionades