L'AEQT prioritza la seguretat en el seu pla estratègic dels pròxims dos anys

La sostenibilitat i el diàleg amb la societat són els altres dos pilars a curt termini del sector químic tarragoní

Un moment de la presentació del Pla Estratègic. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

A més de seguretat, sostenibilitat i diàleg amb l’entorn, l'AEQT assegura que per mantenir la seva competitivitat incorporarà nous models tecnològics per a convertir-se en una "indústria 4.0", amb una comissió dedicaca exclusivament a la digitalització i la innovació.

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha posat la seguretat al centre del seu Pla Estratègic pel període 2021-2023. Segons els responsables de l’AEQT, que han comparegut avui per presentar els eixos d’aquest pla, una de les principals accions del pla serà el nou sistema de millora contínua en seguretat que permeti un “desenvolupament permanent, conjunt i homogeni d'excel·lència per a totes les empreses del sector”.

Una iniciativa qualificada de  “pionera” per l’AEQT en aquest tipus de polígons, que establirà estàndards conjunts a tota la indústria, i que es preveu que sigui certificable i que s'auditi externament. Aquesta fiscalització contínua de la seguretat tindrà la seva continuïtat en la gestió mediambiental. Una aposta que arriba un any després de l’accident d’Iquoxe, el més greu de la història del sector a Tarragona. 

Tal com han manifestat nombroses indústries en els últims anys, el sector empresarial químic es referma en el seu compromís pel que fa a la sostenibilitat a través de la potenciació de l’hidrogen renovable i l’economia circular.

Però, tal com contempla el pla estratègic, l’increment en les mesures de seguretat i en la sostenibilitat no ha d’anar en detriment de la competitivitat de les empreses. Així, l’AEQT assegura que incorporarà nous models tecnològics per a convertir-se en una “indústria 4.0”, amb una comissió dedicaca exclusivament a la digitalització i la innovació.

Conscients que l’accident d’Iqoxe va marcar, tal i com s’ha reconegut públicament en nombroses ocasions, “un abans i un després” en la concepció que la societat del Camp de Tarragona té de la indústria química, el pla estratègic de l’AEQT contempla “la participació i col·laboració de l'AEQT en òrgans i fòrums del Camp de Tarragona, així com amb la resta de sectors, i paral·lelament, pretén fomentar la formació dels veïns i la societat de l'entorn respecte del sector, les seves operacions, els seus riscos i com aquests es gestionen”. En aquesta línia, des de l’associació també es farà una aposta, asseguren, per tenir una política informativa “encara” més transparent.

"El sector químic vol continuar sent motor del territori, i no només motor econòmic, sinó també, conjuntament amb la universitat i els centres de recerca, de talent i d'innovació", ha manifestat el president de l'AEQT, Rubén Folgado.

Notícies relacionades