Repsol invertirà a Tarragona més de 1.400 milions d'euros en projectes de transició enèrgetica

Així ho ha anunciat el president de la companyia, Antoni Brufau, dins del Pla Estratègic 2021-2025

Una imatge del complex industrial de Repsol. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El complex de Repsol vol "esdevenir un pol multienergètic", amb iniciatives com la producció d'un primer lot de biojet i la primera planta de la península Ibèrica per a la fabricació de polímers d'alta resistència a l'impacte.

El president de Repsol, Antoni Brufau, ha anunciat aquest dilluns que la companyia petrolera invertirà 1.400 MEUR al complex de Tarragona en projectes de transició energètica fins l'any 2025. La inversió forma part del Pla Estratègic 2021-2025 de la companyia, dotat globalment de 18.300 MEUR i que té per objectiu millorar l'eficiència energètica, potenciar l'economia circular, l'impuls de l'hidrogen verd i la captura i ús de CO2. "Repsol està disposada a liderar la transformació del pol petroquímic de Tarragona perquè segueixi sent líder al sud d'Europa", ha apuntat l'empresa. Les iniciatives s'han inclòs al programa Catalunya Next Generation, que impulsa la Generalitat.

El complex de Repsol vol "esdevenir un pol multienergètic", amb iniciatives com la producció d'un primer lot de biojet i la primera planta de la península Ibèrica per a la fabricació de polímers d'alta resistència a l'impacte. L'empresa ha avançat que també es preveu la construcció d'una planta de producció de biocombustibles avançats -600 MEUR-, una planta per produir plàstics a partir del reciclatge de materials post consum i la implementació de tecnologies per millorar l'eficiència en el consum de matèries primeres i d'energia en els seus processos productius.

Notícies relacionades