El director general d'Iqoxe assegura que la vaga "no té cap sentit"

Javier de Benito considera que no hi ha "cap causa" que justifiqui la protesta dels treballadors

Treballadors en vaga a les portes d'Iqoxe. FOTO: ACN.
Redacció / La Canonja

L’empresa assegura que el conveni vigent extingia el 2018 i que s’ha anat prorrogant diferents vegades, tot i que té la voluntat de fer-ne un de nou i demana temps per a concretar-lo.

La direcció d’Iqoxe ha sortit al pas de la vaga dels seus treballadors des d’aquest matí. Segons el seu director general, Javier de Benito, la vaga “no té cap sentit ni cap causa que la justifiqui”. Segons l’empresa, diversos piquets informatius han impedit als treballadors fer els serveis mínims. De fet, el cap de producció s’ha personat en el lloc dels vaguistes amb una carta de l’empresa exigint fer els serveis mínims. Els treballadors encarregats d’aquests serveis mínims han ocupat els seus llocs de feina i els sindicats han titllat aquesta situació de “coacció”. La vaga demana més treballadors a la l’empresa i un nou conveni laboral.

“L'oferta realitzada per la Direcció de l'empresa és raonada i molt beneficiosa per als treballadors. Durant la negociació, l'empresa va mostrar la seva bona voluntat ampliant el període d'ultra activitat del Conveni Col·lectiu d'empresa en un mes, fins al proper 30 d'abril, amb la finalitat d'establir un termini per assolir un acord en la negociació", diu Javier Benito.

Segons ha comunicat l’empresa, Iqoxe va oferir als treballadors uns increments en relació amb el Conveni General de la Indústria Química (CGIQ). Així, pels anys 2021, 2022 i 2023 aquests increments són del 0,5%, 1,5% i 1,5% respectivament. L’empresa assegura, a més, que el 97% de la plantilla té un contracte indefinit i amb unes “taules salarials molt superiors a la resta del sector”.

Notícies relacionades