Balanç positiu del primer any de Tarragona Impulsa com a entitat reconeguda per acreditar competències professionals

S'han atès 34 consultes sobre les acreditacions oficials que es poden obtenir

Tarragona Impulsa és entitat autoritzada del programa Acreditat. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ha fet un balanç positiu del primer any de funcionament de Tarragona Impulsa com a entitat reconeguda per orientar i informació en el procés d'acreditació per competències professionals.

Tarragona Impulsa, el servei de l'Ajuntament de Tarragona que desenvolupa tots els serveis i programes relacionats amb les polítiques actives d'ocupació, la creació d'empreses i la dinamització del teixit empresarial, és des del maig de 2017 ens autoritzat per l'Institut Català de Qualificacions Professionals (ICQP) per actuar a com Punt d'Informació i Orientació en el procediment d'avaluació i acreditació de les competències professionals. Aquest procediment permet obtenir a les persones que hi participen una acreditació oficial de les competències professionals que han adquirit a través de l'experiència laboral o formació no reglada.

Des que el servei funciona, s'han atès un total de 34 consultes. Les persones han rebut orientació sobre les fases, requisits d'accés, drets i obligacions, quines són les acreditacions oficials que es poden obtenir i, a més, s'ha ofert suport i assessorament en el procés de preinscripció i com preparar la documentació necessària per facilitar els tràmits.

El procés Acredita't està subjecte a convocatòries periòdiques. El dia 15 de desembre va finalitzar el termini de la convocatòria que hi havia oberta en els següents àmbits professionals: Activitats físiques i esportives i socorrisme, Administració i gestió, Muntatge i manteniment d'instal·lacions i l'àmbit de la Dependència.

Un programa que avalua i certifica l’experiència professional

Acreditat és un programa de la Generalitat de Catalunya que permet l’avaluació i acreditació de competències professionals per a persones que, tot i tenir experiència professional en un àmbit, no en tenen la titulació oficial. Moltes persones han adquirit competències professionals en el lloc de treball, mitjançant l'experiència professional o formació no oficial; per tant, són persones que tenen les competències, però no l'acreditació oficial. El procés d'avaluació i acreditació permet que aquestes persones puguin obtenir-la.

El procediment d'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o vies no formals de formació permet a les persones que hi participen d'aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un títol d'ensenyament professional, un certificat de professionalitat, o totes dues coses. La certificació, en alguns casos, pot conduir a l'obtenció dels requisits per exercir la professió de les activitats regulades.

El procediment implica l'assistència de la persona interessada a un màxim de cinc sessions presencials en el centre escollit; les tres fases del procediment són la d'assessorament, la d'avaluació i la d'acreditació de la competència.

Notícies relacionades