L'hostaleria diu que el Govern la discrimina en favor del sector cultural

Les associacions de la demarcació i de tot el país retreuen a l'executiu català que hagi aportat 7 milions d'euros a empreses culturals pel tancament comarcal i als seus negocis no

La restauració i l'hostaleria se senten perjudicades pel Govern. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

"Neveres plenes, treballadors recuperats dels ERTE, ocupació del 100% en els allotjaments, anul·lacions reserves...es decideix tancar i pel Govern català no hi ha cap mena d'impacte per aquest sector?”, diuen les entitats en un comunicat.

L’hostaleria tarragonina i catalana critiquen fortament el que per a elles és una discriminació en tota regla. La Federació D'hostaleria De Lleida, La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) asseguren que el Govern de la Generalitat els ha discriminat en favor del sector cultural al qual ha aportat 7,2 milions d’euros per “compensar específicament les devolucions d’entrades i cancel·lacins sobtades d’activitat cultural pel confinament comarcal”.

En un comunicat, les esmentades associacions asseguren que el sector de l’hostaleria “s'ha vist tant o més afectada per aquesta decisió, i no ens consta cap línia de compensacions pel nostre sector”. Les entitats asseguren que “entenen” el suport del Govern al sector cultural per les pèrdues que ha tingut, però no comprenen per què no se’ls ajuda a ells: “Neveres plenes, treballadors recuperats dels ERTE, ocupació del 100% en els allotjaments, anul·lacions reserves...es decideix tancar i pel Govern català no hi ha cap mena d'impacte per aquest sector? És el segon cop que se'ns tanca d'un dia per l'altre, i sense cap conseqüència per aquest Govern que, dia a dia, demostra la seva incompetència en la gestió de la pandèmia. I ara a més, llegim pels mitjans que ens tornaran a obrir les comarques perquè no hi ha hagut cap incidència greu derivada de la Setmana Santa”.

Les associacions d’hostaleria diuen que el Govern dona ajuts en virtut del “pes mediàtic dels sectors” i assegura que l’executiu no té estratègia ni sentit comú. “Les quatre Federacions us exigim compensar a les societats mercantils i civils, autònoms i persones físiques empresàries que realitzen activitats en el sector de l'hostaleria, la restauració i el turisme, per aquest tancament sobtat de l'activitat”.  


 

Notícies relacionades