Acord entre la URV i Enagás per impulsar l'energia amb hidrogen

L'entesa vol que els projectes associats a la Vall de l’Hidrogen de Catalunya tinguin accés als fons NEXTGEN-EU

Figueras i Llardén en el moment de la signatura de l'acord. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Vall de l'Hidrogen de Catalunya ha estat identificada per la Generalitat de Catalunya com un dels 27 projectes tractors per a la recuperació econòmica, i té com a objectiu desplegar una economia i una societat de l'hidrogen que aconsegueixi la neutralitat climàtica.

La Universitat Rovira i Virgili i l’empresa Enagás han signat un acord de col·laboració pel qual les dues entitats s’uneixen per impulsar la Vall de l'Hidrogen de Catalunya. Aquest programa reuneix actualment més de cent actors publicoprivats amb un portafolis de 30 projectes en els àmbits de la indústria química, la mobilitat, l'economia circular, les infraestructures per a l'hidrogen, l'R+D+I i la formació. La Vall de l'Hidrogen de Catalunya ha estat identificada per la Generalitat de Catalunya com un dels 27 projectes tractors per a la recuperació econòmica, i té com a objectiu desplegar una economia i una societat de l'hidrogen que aconsegueixi la neutralitat climàtica.

L'acord també pretén afavorir l'accés dels projectes associats a la Vall de l'Hidrogen de Catalunya als fons NEXTGEN-EU a través d'instruments que, com els PERTE (projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica), es posin a disposició des del govern espanyol.

“Aquest colideratge públic i privat impulsarà els projectes de la Vall i farà possible una transició energètica industrial que generi un important impacte econòmic i social al territori”, diu María José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili. Per la seva banda, Antonio Llardén, president d’Enagás, ha assegurat que “aquest acord servirà per posar en valor les capacitats industrials i tecnològiques dels sectors energètic i industrial de Catalunya, gràcies al desenvolupament d'una economia de l'hidrogen renovable en concordança amb els fulls de ruta europeu i espanyol”.

Notícies relacionades