El Tecnoparc s’agermana amb el parc tecnològic d’Almeria per impulsar sinergies sobre el sector agroalimentari

Els dos parcs ja han començat a treballar en projectes comuns

Redacció / Reus

El Parc Tecnològic i d'Innovació del Tecnoparc de Reus s'ha agermanat amb el Parc Científic i Tecnològic d'Almeria (PITA), per tal de treballar en projectes comuns, intercanviar coneixements i potenciar noves aliances empresarials. L'agermanament entre els dos parcs forma part de les accions impulsades per l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), entre els seus associats.   

Tal com ha explicat la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, "les accions van més enllà de l'àmbit global dels parcs i posen el focus també en cercar interessos comuns entre les empreses dels dos parcs, de manera que es puguin generar acords que les ajudin a créixer".  

En les reunions realitzades fins al moment, s'han detectat eixos de treball comuns com per exemple els vinculats al sector agroalimentari i de nutrició. Així, donat que la majoria d'empreses del PITA són del sector agroalimentari i de nutrició, i que aquest és un sector estratègic a Reus i al territori, es treballa amb l'objectiu de generar possibles col·laboracions entre empreses de les dues ciutats. 

De cara la tardor està previst organitzar un esdeveniment conjunt que podria comptar amb visites presencials a Reus i Almeria. D'aquesta manera es continuaria treballant per fomentar noves col·laboracions entre els dos parcs i entre les empreses que hi estan instal·lades.  

Notícies relacionades